Slavni virtuoz Andre Rieu dolazi u zagrebačku Arenu!

Viktoria Šafranić 14. siječnja 2017.

Osnivač najpoznatijeg Johann Strauss Orchestra u Hrvatsku dolazi tek u lipnju, a u samo dva tjedna od početka prodaje ulaznica oborio je rekord

Koncertni spektakl, koji će se održati 15. lipnja 2017. u Areni Zagreb, trenutačno je najprodavaniji koncert u Hrvatskoj, ali i susjednoj Sloveniji.

Virtuoz na violini i dirigent u bogatoj karijeri prodao je više od 40 milijuna albuma, a dosad je imao više od 30 albuma koji su završili kao broj 1 svjetskih lista, njegove nastupe u godini pogleda 600.000 obožavatelja, a poseban je i po tome što ima najveći privatni orkestar na svijetu.

Ovaj svjetski glazbenik, osim što obara sve rekorde u prodaji albuma, također je među prvima na ljestvici kad je riječ o zaradi od turneja. Rieu je tako 2013. godine uvjerljivo osvojio Billboardovu top-listu zarade. Violinist i njegov Johann Strauss Orchestra te su godine inkasirali 17 milijuna dolara čime su daleko iza sebe ostavili Justina Biebera, koji je imao “samo” 4,7 milijuna dolara zarade. Također je prikazivanje uživo njegova open air koncerta iz doma u Maastrichtu 2015. godine u 460 britanskih kina već prvi dan na box officeu premašilo milijun funti zarade čime je nadmašio kino-koncerte One Directiona i Take Thata. No put do uspjeha nije bio lagan iako je na njega danas ponosan.

Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mjestima Eventima po cijeni od 290 do 750 kuna.