FOTO by IMDb

Zabava

Slavimo 36 godina popularnih Cipelića

admin 17. ožujka 2023.

Tko ih nije gledao ne zna što je crtani...

U travnju 1987. u Velikoj Britaniji prvi puta su prikazani Cipelići – televizijska crtana serija o veseloj obući. Čak i nakon trideset pet godina uvijek ih se rado sjetimo, a misli nam odlutaju u djetinjstvo kada su crtići bili nešto drugačiji no sada.

Foto: IMDb

O popularnosti ove crtane serije svjedoči i podatak da su se prikazivali u 62 države svijeta, a radi se i o prvoj seriji koja je prikazana u bivšem SSSR-u. Nakon nekog vremena došla je i pisana verzija Cipelića koja je prodana u 25 milijuna primjeraka.

Foto: IMDb

Autor James Driscoll inspiraciju za crtanu seriju o cipelama dobio je primjećujući kako o ljudskoj osobnosti možeš dosta toga spoznati gledajući samo njegov stil i cipele. Tada je smislio i likove za priču.

U radionici za popravak cipela, krojač cipela pokušava popraviti sve cipele koje dobije, ali ponekad ih ne može popraviti sve. No, on ne baca sve te cipele već ih stavlja u stražnju sobu dućana.

Foto: IMDb

One se pridružuju ostalim cipelama i čizmama koje vlasnik nije mogao baciti i onima po koje se njihovi vlasnici nikada nisu vratili. Ova soba ima tajnu, a to je da svake večeri kada popravljač cipela zaključa radnju, ona se ne zatvaraju već se događa nešto jako čudno.

Veliki oblak prašine iz sobe ispunjava zrak i kada se slegne, cipele oživljavaju, stražnji zid nestaje i pojavljuju se Cipelići.

Foto: IMDb

Milek Čižmić je policajac u Cipelgradu, Čarli je klaun. Skituljac je iznošena čizma s velikom rupom na prednoj strani, Devetar Cokulić je nekad bio vojni zapovjednik, pa tako i dalje misli kako živi u vojsci, Pirueta je balerinka koja voli plesati i pazi na Bebača Bucka. Šljapko Lokvić je gumena čizma, Bebač Bucko je beba, a tu su još i Lopuža i Hilda Van Der Klompa.

Foto: IMDb

Nadamo se da ovaj crtani i vama vraća nostalgiju za djetinjstvom i da ćete ovih dana pogledati barem jednu epizodu u znak obilježavanja 36 godina postojanja Cipelića.