Iće & piće

Slatki Taquitosi s čokolješnjakom, višnjom i šlagom najnovija su adventska maštarija!

Viktoria Mikulić 17. prosinca 2019.

Slatkoljupci pozor! Ovaj hvalvrijedan hrskavi desert novitet je koji obara s nogu...

Iako podrijetlom iz Meksika, taquitosi su poznati u cijelome svijetu i jednako ih vole sve generacije. Da podsjetimo, riječ je o hrskavoj tortilji, većinom kukuruznoj koja se puni različitim nadjevom, a najčešće dolazi s piletinom i povrćem, u kombinaciji s nekim slasnim umakom.

Ove slane varijante nikada se nećemo zasititi, no u blagdansko vrijeme ipak najviše preferiramo slatke delicije. Već smo ranije pisali o germknedlama i fritulama kao nezaobilaznim desertima na Adventu, no ovaj novitet pomesti će svaku konkurenciju.

Da je došlo vrijeme za nešto novo, neuobičajeno, stvoreno za sve one istančanog nepca, uvjerili smo se ovih dana prilikom posjeta street food restoranu Taquitos Bandidos koji se nalazi u samom srcu Zagreba, točnije na adresi Radićeva ulica 12.

Unutar njihove božanstvene gastro ponude naišli smo na jednu slatko-kiselkastu senzaciju. Poželimo dobrodošlicu hrskavim homemade taquitosima, odnosno štapićima punjenim neodoljivom kremom iliti namazom s okusom čokolješnjaka koji dolazi u kombinaciji s višnjama i šlagom.

Već kod prvog griza shvatit ćete da se radi o must-have poslastici ovog Adventa i neodoljivom spoju koji vas neće ostaviti ravnodušnima.

Meksička hrana nikada nije izgledala ukusnije, stoga ne propustite isprobati ove slatke taquitose kojih se nećete moći zasititi. Ako ste pak više za slane zalogajčiće, dovoljno je samo reći da se za njihove nachose i tortilje čeka u redu duž cijele Radićeve.

Štogod odabrali, pripremite se na rapsodiju okusa. U slast!