FOTO by Delish

Bizar

Sladoled od kiselih krastavaca? Ovaj bi desert mogli probati samo istinski ljubitelji kiselih krastavaca!

admin 17. kolovoza 2020.

U ovu skupinu mogli bismo uključiti i trudnice, poznate po opakim kombinacijama jela za vrijeme trudnoće!

Ljude vesele mnoge neobične stvari, a osjećaj oduševljenja osobito se ne može sakriti pri pogledu na lijepo dekoriranu hranu koju jedva čekate probati, još ako je riječ o hranu koju planirate prvi put okusiti, zabava je zagarantirana!

Iako mnogi ne preferiraju eksperimentirati s raznim kuhinjama i tradicionalnim jelima određenog kraja, većina ljudi uglavnom jede “univerzalnu” hranu koja se, pojavljuje u gotovo svim kulturama diljem svijeta, to su burgeri, pizza i sladoled. A što kažete na jedan ukusan sladoled od kiselih krastavaca?

Da, dobro ste čuli, a stvari postaju još bolje uz spoznaju da glavni sastojak ovog deserta ne čine kiseli krastavci već sok, tj. voda od kiselih krastavaca! Ako ni jedna vaša kupovina ne prolazi bez teglice ovog snack-a, a ispijanje vode iz prazne teglice je među omiljenim radnjama, mislimo da imamo pravu stvar za vas!

Sladoled na štapiću od kiselih krastavaca gotov je za 5 minuta, a najviše ćete vremena utrošiti na zamrzavanje kiselkaste tekućine-isplati se ili ne, ovisi o želji da probate nešto neobično.

Bez obzira na veliku vjerojatnost da vam ovaj desert mogao zvuči odbojno, oni koji su ga probali, tvrde da je iznenađujuće dobar i osvježavajuć, a osobito se sviđa trudnicama koje žude kiselim krastavcima dobar dio svoje trudnoće! Evo RECEPTA!

Sastojci:

  • 2 1/4 čaše soka kiselih krastavaca
  • 1 žlica šećera
  • pola šalice nasjeckanih kiselih krastavaca

UPUTE:

U većoj posudi za mjerenje tekućine izmiješajte sok kiselih krastavaca i šećer. U plastične posudice za sladoled stavite narezane krastavce i u svaku izlijte pripremljenu tekućinu. Prekrijte i dodajte štapiće. Ostavite da se zamrzava na barem četiri sata.

Kada ih izvadite iz zamrzivača, prelijte sladoled toplom vodom kako bi ih lakše izvadili i odmah poslužite!

U slast!