FOTO by Instagram @linoladacg / @ispillice

Dom

Sladokusci – jeste li probali Lino Lada kavu s kokosom?

Mia Vodopija 09. srpnja 2021.

Za sve one koji imaju baš veliki sweet tooth i ne mogu utažiti želju za slatkim, imamo nešto za vas!

Kava – taj magični napitak koji nas vraća u život svako jutro. Sa šećerom ili bez, espresso, machiato, latte, volimo ih sve!

Često na internetu vidimo kreativne ideje poput Dalgona kave, Kinder Bueno kave ili kave s Nutellom, pa možemo pomisliti kako će polako presušiti to internetsko vrelo ideja. Međutim, bili bismo u krivu! Vrijeme je da probate Lino Lada kavu s kokosom!

Iako je malo toga bolje od prave talijanske Nutelle, i mi imamo “svog konja za trku” – Lino Ladu. Podravkina Lino Lada je okus koji nas nostalgično vraća u djetinstvo. Od originalnog (i prema nekima najboljeg) crno-bijelog spoja lješnjaka i kakaa, Lino Lada se proširila na još 4 okusa: nougat, milk, Gold i kokos.

Upravo nas je ova od kokosa zaintrigirala i ponukala da ju isprobamo u kavi. Ukusna smjesa je prepuna mlijeka, kave i slatke Lino Lade od kokosa. Iako smo uvjereni da će pomesti internet, ovaj ljetni osvježavajući napitak vjerojatno nije baš pogodan za one koji su na dijeti.

Hladni napitak izgleda prilično jednostavno za napraviti, pod uvjetom da imate sve sastojke.

Prvo što trebate je pomiješati toplo mlijeko i izdašnu žlicu Lino Lade od kokosa – ovisno o tome koliko želite da vaš ledeni napitak bude sladak! Zatim napunite čašu do pola ledom. Jednom kad se Lino Lada otopi u toplom mlijeku, prelijte to mlijeko u čašu leda, napunivši oko tri četvrtine čaše, prije nego što dodate kavu / espresso.

Kad to završite, možete dodati još malo leda ako želite da bude super hladno! Uh zamislite samo te slojeve.

Za sve one koji imaju baš veliki sweet tooth i ne mogu utažiti želju za slatkim, možete dodati i šlag i izmrvljene keksiće.

Ova Lino Lada hladna kava s kokosom izgleda tako dobro da bismo najradije uživali u njoj u baš svakom ljetnom danu!