Astro

Škorpion – kompletna analiza horoskopskog znaka

Engineer 20. listopada 2023.

Vrlo je lojalan prijatelj koji ne voli odavati tajne, ne voli formalnosti, voli rasprave, polemiku, rizik i istraživanje

Škorpion je osmi ženski znak Zodijaka. Ima element vode, fiksne kvalitete, flegmatičan, sa kojim vladaju planete Mars i Pluton . Ključna riječ je “Ja želim“ i vrlo često je strast ta koja ga vodi. Vlada osmom kućom Zodijaka koja significira seks, rođenje, smrt, reinkarnaciju, okultno, misteriju, nasljedstvo, novac drugih ljudi. Škorpioni nisu jednostavni kao Blizanci ili Strijelci pa je samim tim njihova sudbina daleko složenija.

Pozitivne osobine su senzualnost i strastvenost, energičnost, oštroumnost,odlučnost, odanost, lojalnost, dobro pamćenje, upornost, domišljatost, borbenost, hrabrost, radoznalost, postojanost, jaka intuicija, te dobra procjena ljudi. Negativne osobine su mu prevelika ljubomora sa nepovjerenjem, posesivnost, netolerantnost, nezgodnog otrovnog karaktera koliko je otrovan sam škorpion, fatalizam ,tajanstvenost, sumnjičavost, osvetoljubivost, agresivnost i sklonost promijeni raspoloženja.

Vrlo je lojalan prijatelj koji ne voli odavati tajne, ne voli formalnosti, voli rasprave, polemiku, rizik i istraživanje. Škorpione je moguće prepoznati po prodornom erotičnom pogledu, jakih obrva,visokog čela, često su srednje visine i tamne kose, uspravnog držanja sa podignutom glavom,djeluju pomalo hladno. Na njih nikada niste indiferentni ili vam se sviđaju ili ih ne volite.

Ovo je znak obnove, za vrijeme njegove vladavine je Dan mrtvih, u njemu se izmjenjuju život, smrt i ponovno uskrsnuće. Poznati su kao introvertni i duboki, Škorpioni skrivaju svoje osjećaje vrlo daleko od očiju svijeta. Magnetske privlačnosti koji u ljubavi nemaju granica predaju se strasno sa velikim intenzitetom i to isto traže od partnera. Pluton koji je njihov vladar daje im ogromnu energiju i strast pa se smatraju najstrastveniji znak Zodijaka, jer seks za Škorpiona je od primarnog značenja u kojem se izmjenjuje užitak sličan rađanju i umiranju.

Ljubav:

Voli strasno, ali njegova ljubav je nestabilna te se lako pretvara od žestoke ljubomore u nježnost, gdje prevaru ne oprašta, partneru može skinuti zvijezde s neba a zauzvrat traži vjernost i povjerenje. Privlače ga snažne pouzdane osobe i strastvene osobe. Ako želite zavesti Škorpiona dajte mu do znanja da vam se sviđa ali on je taj koji mora preuzeti inicijativu. Kako u ljubavi tako i u seksu kod njih zna dominirati samodestruktivnost kao i opsesija nedostižnim osobama.

Njihov život je borba, stalna previranja, stalno u akciji da potroši veliku količinu energije . Pazite se Škorpiona jer oni nikada ne zaboravljaju i ne opraštaju učinjenu nepravdu. U poslu su predani strastveni, vrlo ozbiljni željni moći i uspjeha imaju veliku koncentraciju uvijek imaju pred sobom svoj cilj koji im je afrodizijak, kod njih cilj opravdava sredstvo.

Škorpion voli pikantnu hranu, posebno češnjak, dok su im najdraža hrana ona koja je punjena da bi mogli istraživati. Često mogu biti vegetarijanci, vegani i makrobiotičari a jedan od razloga što na taj način svoju izdržljivost i disciplinu stavljaju na test, ali u osnovi vjeruju u zdravu prehranu. Nisu skloni debljanju.

Škorpione privlače klasični automobili, a najčešće oni koje sami restauriraju po mogućnosti sa zatamnjenim prozorima zbog doze tajanstvenosti. Idealni dom jednog Škorpiona je stara tajanstvena kuća koja odiše misterijom i koju on može stalno obnavljati.

Zdravlje:

Škorpion vlada reproduktivnim organima, prostatom, mjehurom,tankim i debelim crijevom, slezenom ,krajnici, nos,slabe točke su sklonost trovanju , gljivičnim oboljenjima spolnim bolestima i drugim upalnim procesima, visokim temperaturama i jakoj boli ali zahvaljujući svojim vladarima Marsu i Plutonu imaju veliku sposobnosti regeneracije pa se brzo oporavljaju i od teških bolesti.

Kod žena vlada menstrualnim ciklusom, trudnoćom i porodom, spontanim pobačajem i abortusom pa je jako važno da signifikatori trudnoće i poroda budu dobro postavljeni u natalnoj karti .Od psihičkih oboljenja mogu patiti od raznih psihoza, paranoje, šizofrenije. Važan mu je dobar san, meditacija i svaka druga vrsta opuštanja. Ima sklonost alternativnom načinu liječenja.

Muškarac Škorpion je vitalan, privlačan izuzetno erotičan, osebujna ličnost, ne bira riječi ni trenutak kad nešto želi saopćiti, voli obitelj ali ga demoni ljubomore i sumnje često uništavaju. Izgleda smireno i flegmatično a u njemu tinja prava bura strasti koja nerijetko bukne kao prava eksplozija.

Efikasan u obrani koristi svoja tajna oružja .Vrlo je ljubomoran a kao muž je poprilično nezgodan, najviše tiranina u braku ima u ovom znaka. Često može imati osjećaj da mu se radi iza leđa, pa postaje opsjednut raznim idejama.

Seksualne želje su vrlo izražene a često i nastrane ,za njega nema seksualne apstinencije. Ima razboriti karakter, jaku sposobnost koncentracije sa ogromnom intuicijom postaje otvoren za nove poduhvate .

Žena Škorpion je vrlo ljubomorna, osvetoljubiva, strastvena, senzualna autoritativna . Sklona avanturama i muškarcima mlađim od sebe. Ova žena je često misterija i za svoje prijatelje .U komunikaciji može biti jako oštra, nije taktična uvijek iznosi svoje mišljenje, vodi se svojim nagonima a u svakom slučaju nije poželjno je izazivati.

Ona je najbolji šef koja prednjači pred ostalim ženama u poslu, to može između ostalog zahvaliti svojoj intuiciji. Žena Škorpion zna biti vrlo fatalna koja fascinira svojom ljepotom i seksepilom ali koju razdire ljubomora, uživa u zavođenju i tajanstvenosti dovodeći svog partnera do ludila, zadržati je može samo jak partner.

Kad nestane ljubav ona slijedi svoj nagon. U braku kada ima odgovarajućeg partnera može biti ne zamjenljiva domaćica koja svojoj obitelji posvećuju jako puno vremena i pažnje. Ova žena nije sanjar kao žena Riba ili Rak veoma je realna .

Dijete Škorpion puno je tajni i nije lako roditeljima uvijek prepoznati što žele a često znaju manipulirati da ostvare svoje želje. Ova su djeca ljubomorna, jake volje, uporni, strastveni,snažnih emocija, koji uvijek sve vole držati pod kontrolom.

Njih zanima sve što je misteriozno i nedokučivo pa se ne treba čuditi ako vole gledati horor filmove, a zahvaljujući velikoj inteligenciji i lucidnosti stalno nešto istražuju . Dijete Škorpion pokazuje svoj izražajni karakter od malih nogu.

Moguće zanimanje:

Škorpiona privlači sve što sa sobom nosi rizik, odgovornost i opasnost .Zanimaju se za istraživačke poslove, kriminalistiku, vojsku, politiku, tajne službe, a u medicini ih najviše zanima kirurgija, stomatologija, psihijatrija ,patologija, psihoanaliza (Freud otac psihoanalize je Škorpion) možemo ih naći među kemičarima, fizičarima, bankarima političarima, novinarima ali i među mesarima i vodoinstalaterima .

Sport i hobi:

Kulinarstvo, psihologija, seks, okultne teme. U sportu ih najviše privlače sportovi gdje dominira napetost i opasnost, vole sportove sa oružjem pucanje iz puške, mačevanje, sve vrste borilačkih sportova karate, judo. Zbog urođene hladnokrvnosti dobri su u ekipnom sportu jer mogu napetu situaciju amortizirati i u ključnom trenutku mogu postići gol.

Boja: ljubičasta i zagasito ružičasta , crvenkaste i bež nijanse, maslinaste nijanse zelenoga.