FOTO by Instagram @news12online

Putovanja

Škoj Vrnik – bajkoviti otočić u korčulanskom arhipelagu koji morate posjetiti

Daria Lovrić 13. srpnja 2022.

Udaljen od Korčule svega 100 metara, jedini je naseljeni otočić u tom području...

Ljeto već i kalendarski doseže svoj vrhunac, a ako još uvijek ne znate gdje ćete na godišnji odmor nastavite s čitanjem. Pripremajući se na odlazak u smjeru mora dane kratimo pretražujući bespuća interneta u potrazi za skrivenim draguljima duž jadranske obale.

Kada govorimo o TOP destinacijama koje će vas ostaviti bez daha, moramo spomenuti božanstveni otočić Vrnik u korčulanskom arhipelagu.

Skrolajući Instagramom naletjeli smo na nekoliko slika ovog bajkovitog mjesta koje nas je oduševilo i odmah smo se bacili u potragu za informacijama.

Smješten u Korčulanskom otočju, ispred Lumbarde, Vrnik je jedini naseljeni otok u tom otočju, iako na njemu nema auta, prave trgovine niti ceste.

Na njemu se nalazi i istoimeno naselje, jedan od najstarijih korčulanskih kamenoloma, iz starorimskog doba, umjetnička galerija te prekrasne plaže i to sve na svega 0,282 kvadratna kilometra.

Ovdje su nekada živjeli najčešće klesari i kipari koji su obavljali jedan od najvažnijih korčulanskih obrta čiji ostaci i danas svjedoče o bogatoj povijesti ove prekrasne lokacije.

Vrnik je danas najatraktivniji zbog svojih osamljenih plaža i kristalno čistog tirkiznog mora koje izgleda doslovce kao iz časopisa.

Iako je poprilično tih tijekom ostatka godine, ljeti oživi i oduševljava posjetitelje svojim šarmom, predivnim morem i dražesnim kamenim kućicama.

Ovaj otočić prava je oaza za sve one koji vole mir i tišinu te uživanje u ljepotama prirode.