FOTO by Instagram @a.n.u.s.h.c.k.a / @silba_info / @croatia_ig

Putovanja

Silba – dalmatinski biser izoliran od užurbanog svijeta

Una Lora Banjac 21. lipnja 2024.

Raj na zemlji!

Mislimo da se svi Hrvati oko jedne stvari sigurno mogu složiti – naša je Jadranska obala predivna te je i više nego odlična za neprestano istraživanje i otkrivanje novih prekrasnih lokacija koje nam svaki put oduzmu dah.

Iako smo sigurni da ste već čuli za otok Silbu, moramo priznati da nas ovaj jadranski biser uvijek iznova oduševi divnom netaknutom prirodom i kristalno čistim morem u kojem je plivanje poseban doživljaj koji ćete sigurno dugo pamtiti.

Odmor na ovom otoku koji je sastavni dio zadarskog arhipelaga, pruža pravo mediteransko opuštanje, opći mir i regeneraciju duše.

Najljepši mirisi, cvrčci, neodoljiva priroda i pitoreskno okruženje napunit će i najpraznije baterije te ćete se s godišnjeg odmora vratiti puni energije i pozitivnih misli.

Silba je dalmatinski otok na kojem nema niti jednog automobila, a činjenica kako ovdje za kretanje možete koristiti samo vlastite noge, ovaj otok čini destinacijom kao stvorenom za sve one koji žele pobjeći od užurbane gradske vreve i mora turista!

Na Silbi ćete naići na mnogobrojne šumske dijelove, a govorimo li o plažama koje su zasigurno jedan od glavnih ljetnih prioriteta – Silba u ponudi ima bajkovita mjesta od kojih je najpoznatija plaža Sotorišće.

Stoga, ako još uvijek ne znate gdje biste na godišnji, Silba je zasigurno savršen izbor!