FOTO by IMDb

Film

Shrek 5 – uskoro bismo mogli gledati peti nastavak

admin 09. kolovoza 2023.

Nakon 13 godina postoje ozbiljne indicije da bismo uskoro mogli gledati povratak omiljenog zelenog čudovišta

Prošlo je 13 godina otkako se “Shrek” posljednji put pojavio na velikom platnu, ali čini se da bismo uskoro mogli dobiti peti dio kultne franšize. Osnivač Illuminationa Chris Meledandri rekao je da želi ponovno pokrenuti “Shrek” s originalnom postavom.

Da, to znači da bi se Mike Myers, Cameron Diaz i Eddie Murphy mogli ponovno okupiti i to vrlo brzo.

Shrek peti nasatavak
Foto: IMDb

Očekujemo da će se glumačka ekipa vratiti. Razgovori su započeli, a svi pokazatelji da smo ih dobili vidljivi su u ogromnom entuzijazmu glumaca koji se vesele povratku” – rekao je Chris Meledandri. 

Do sada smo gledali šest nastavaka: “Shrek” (2001); “Shrek 2” (2004); “Shrek the Third” (2007); “Shrek Forever After” (2010) i dva spinoffa “Puss in Boots” (2011) i “Puss in Boots: The Last Wish” (2022).

Filmovi su ukupno zaradili 3,9 milijardi dolara i veliki su mamac za produkciju još jednog nastavka.

Shrek peti nasatavak
Foto: IMDb

Ranije ove godine, Murphy, koji je odigrao ulogu magarca, govorio je o svojoj želji da glumi u još jednom filmu “Shrek“.

“Apsolutno bih bio otvoren. Ako bi ikad došli s još jednim Shrekom, učinio bih to odmah. Obožavam Donkeya” – izjavio je glumac na potpirujuće glasine o snimanju nastavka. 

Shrek peti nasatavak
Foto: IMDb

Meledandri je odgovorio na Murphyjeve komentare u Varietyju, rekavši: “To je dokaz njegovog snažnog entuzijazma za ulogu koju je tako briljantno uživio i koju je stvarno stvorio zajedno s umjetnicima u DreamWorksu. Smatram da je taj komentar vrlo uzbudljiv.”

Shrek peti nasatavak
Foto: IMDb

Nadalje, Myers, koji daje glas Shreku, jednom je prigodom izjavio kako bi mogao snimiti jednog Shreka svake godine i da bi bio oduševljen kada bi se krenulo u realizaciju.

Čini se da su se zvijezde složile i mogli bismo okusiti još jednu dozu Shreka, Fione, Magarca, Mačaka u čizmama i Lorda Farquaada u ne tako dalekoj budućnosti.