Promo

SHOWROOM INTERIJERI KOJE INSTAGRAM VOLI

PR 08. kolovoza 2018.

Zbog porasta online kupovine uređenje prodajnih mjesta nikada nije bilo važnije

U skladu sa svjetskim trendovima hrvatski građani u online trgovinama najviše kupuju odjeću, obuću i modne dodatke, a dolaskom jesenskih kolekcija i noviteta uređenje interijera zemaljskih prodajnih prostora od presudne je važnosti. Za razliku od web shopova, fizičke poslovnice svojom atmosferom i dizajnom omogućuju jedinstven osjećaj kupnje, neusporediv s online doživljajem.

Koliko je to važno vidljivo je iz podatka da najmanje 82 posto kupaca odluke o kupovini donosi unutar same trgovine, a ako je poslovnica arhitektonski i konceptualno dobro posložena svoje šoping iskustvo lako mogu odraditi sami, s minimalno upita prema prodajnom osoblju – te mu se rado vraćaju.

Osim toga, jedne od najpopularnijih destinacija za fotografiranje su upravo šarmantno i fotogenično uređene trgovine čiji asortiman tako dobiva dodatnu reklamu putem objava na Instagram i Facebook platformama kupaca. Služe kao savršena kulisa za Instagram fotografije koje se rado dijele.

„Kako su društvene mreže postale jedne od važnijih kanala za promociju asortimana poslovnica sve je više vlasnika trgovina, posebice uslužnih objekata, koji svoje prostore žele urediti na tzv. Instagram friendly način“, rekla je Gordana Barun iz salona Vodotehnika.

Prema njezinim riječima, osim samog arhitektonskog koncepta prostora koji bi dizajnom trebao samostalno navoditi kupca do željenog proizvoda, odabir boja također je izrazito važan, ne samo zbog potrebe za smirujućom atmosferom, gdje dizajn minimalističkim izrazom ne odvlači kupca od željenog artikla, već i zbog must have fotogeničnosti ambijenta.

„Odabir jednolično obojenih prostora, posebice mat površinama istovremeno se pruža luksuzan i nenametljiv dojam, što je u skladu sa svjetskim trendovima – jednako važnim u modnoj kao i industrijama povezanim s uređenjem interijera. Danas su hit zidne i podne obloge strukture poput tkanine ili u imitaciji drveta te ostalih prirodnih materijala jer pružaju topao, gotovo prijateljski ugođaj doma.

Crni ili bijeli prošarani mramor često biraju vlasnici objekata sa skupocjenijim asortimanom dok su statement zidovi tj. upečatljive plohe izvedene keramikom često jedini ukrasni elementi mnogih interijera većih površina“, objasnila je Gordana Barun iz Vodotehnike.

Ovaj novouređeni „Boutique de Céramique“ smješten na zagrebačkom Jankomiru nudi zvučne brendove svijeta keramike, među kojima su cijenjeni Sant’Agostino, Supergres, Piemme i Flaviker, a čiji proizvodi vrhunske kvalitete i talijanske izrade nemaju konkurencije.

Radno vrijeme salona Vodotehnika na adresi Kovinska 3, Zagreb: radnim danom od 8 do 20 h i subotom od 8 do 13 h. Više informacija potražite na adresi: https://www.salon-vodotehnika.hr/!