FOTO by Instagram @shakedbraids / @showmemakeup / @haircutsbynada

Ljepota

Sezona partyja je pred nama! Evo 5 načina kako postići savršene valove bez topline!

Mia Vodopija 07. prosinca 2021.

Ne morate svaki dan tretirati i uništavati kosu toplinom

Usavršavanje raskošne valovite ili kovrčave kose je puno posla, a dodavanje toplinskog alata u jednadžbu zahtijeva dodatni napor.

Iako vam korištenje figara brzo daje frizuru koju želite, ponekad jednostavno želite preskočiti toplinu ili možda nemate svoj uvijač pri ruci. Srećom, toplina nije jedini način da dobijete lepršave kovrče – zapravo postoji nekoliko jednostavnih načina za postizanje istih rezultata bez dodira topline.

Ispletite kosu

Jedan od najjednostavnijih načina da napravite frizuru bez topline je da upletete kosu u pletenicu i spavate u njoj. Tako, kada se probudite ujutro, sve što trebate učiniti je rasplesti pletenice i nanijeti ulje za zaglađivanje kose kako biste dali novi sjaj vašoj valovitoj kosi.

Zgnječite pramenove prstima

Ako ste blagoslovljeni kosom koja ima teksturu, ovo je vjerojatno najjednostavnija tehnika. Pošpricajte po kosi proizvod s morskom soli na vlažnu kosu, od sredine do vrhova, i stisnite/zgnječite pramenove prema gore. Ova tehnika će vam omogućiti prirodne valove koji će izgledati kao da ste izašli iz mora.

Koristite mekane uvijače za kosu

Možda mislite da su uvijači za kosu nešto što bi vaša baka nosila, ali to nije istina! Mekani uvijači vam mogu lako dati glam kovrče bez topline. Na vlažnoj kosi počnite motati dijelove odozdo prema gore. Ostavite da se osuši dva do tri sata ili preko noći. Imat ćete prekrasne valove i možete nanijeti lak za kosu kako biste ih učvrstili.

Napravite punđu od čarapa

Evo još jedne kreativne, ali učinkovite metode: odrežite vrh stare čarape i zarolajte da dobijete oblik krafne. Nakon što dobijete punđu s čarapama, provucite rep kroz rupu, a zatim provucite dijelove kose kroz nju kako biste stvorili veliku punđu. Opet, ostavite punđu da odstoji preko noći i povucite kosu kako biste dobili prekrasne valovite pramenove.

Koristite jednostavnu traku za glavu

Sve što trebate za ovu metodu je dobra stara traka za glavu i proizvod za teksturiranje. Stavite traku za glavu na svoje vlažne pramenove i pošpricajte ih sprejom za teksturu. Uvrnite komadiće svoje kose i ugurajte ih u traku za glavu. Dodajte još više vlage toj frizuru i pričekajte nekoliko sati (ili preko noći) da se vaša kosa potpuno osuši. Zatim razmotajte kosu i trebali biste imati slatke kovrče.

Nadamo se da smo vas motivirali za kovrče koje su zdravije za vašu kosu!