FOTO by Sette Monti Dry gin

Iće & piće

Sette Monti – Gin posvećen ljubavi prema gradu Puli!

admin 22. rujna 2021.

Dočekajte jesen uz okus savršenog gina...

Danas slavimo prvi dan jeseni i uskoro možemo očekivati čitav spektar žutih, crvenih i smeđih boja. Iako je etiketirana kao godišnje doba koje sa sobom nosi sivilo, kišu i hladnoći, jesen ima i svoje čari koje samo trebamo iskoristiti. Dolaskom jeseni sve više vremena provodimo u svom domu, a dnevni boravak postaje centralno mjesto okupljanja obitelji i prijatelja. 

Kao sastavni dio svakog druženja dobra čašica postaje imperativ, a gin u kombinaciji s tonikom nameće se kao logičan izbor kojeg svi volimo. Uvijek smo u potrazi za dobrim ginom kojeg vam sa zadovoljstvom predstavimo, a ovaj put smo naišli na jedan domaći koji slavi Istru i sve njene ljepote.

Sette Monti – London Dry gin 

Priča o Sette Monti ginu započela je davnih dana kao dugogodišnji dječački san koji se radom i trudom pretvorio u vrhunski proizvod. Sedamnaest godina provedenih u ugostiteljstvu, godine barmenskog iskustva, lepeza osvojenih nagrada i znanje sakupljeno putovanjem svijetom samo su neki od faktora zaslužni za kreiranje savršenog recepta. 

Ostatak tajne idealne recepture leži u sinergiji sedam sastojaka, stabilizaciji destilata na -7 Celzijeva stupnja te 70-dnevnoj maceraciji borovnice, a kao rezultat lansiran je poseban proizvod u koji je utisnuta čista i potpuna ljubav prema kreiranju.​ 

“Moja priča o ginu započela je godinama unatrag, kada je sve što sada držim u ruci bila samo misao, ideja i nada. Danas je moja dugogodišnja želja poprimila stvarni i opipljivi oblik ljubavi i strasti pretvoren u dobru kapljicu. Ideja o stvaranju vlastitog proizvoda proizišla je iz dugogodišnjeg iskustva u radu i strasti prema kreiranju, ali i velikoj ljubavi prema gradu Puli kojemu je ovaj gin i posvećen.​” – izjavio je tvorac i kreator Sette Monti gina, Karlo Damijanić.

Postizanje savršene recepture

Kako bi došao do savršenog recepta, Karlo Damijanić sabrao je kompletna iskustva dobivena na brojnim putovanjima. “Slažući recept za svoj gin zapravo sam se vodio na isti način kao kad slažem neki novi koktel. Razmišljao sam kako izbalansirati određene okuse te tako došao do recepta, a zvijezda vodilja je bio miris. Trebalo je nekoliko pokušaja da dođem do savršenog recepta, ali upravo ono što sam u glavi smislio, kakva je bila moja vizija da bi to trebalo biti, u konačnici je i ispalo.”

Rezultat svega su sedam pomno biranih sastojaka od kojih se okusom i mirisom istaknuo bergamot, jednogodišnji citrus s dalekog juga Sicilije, donijevši sa sobom dašak slatko kiselog dojma.

Njegovu punoću utjelovljuje borovica s obronaka Ćićarije, perzijska ruža, korijander, nježna kamilica koja unosi umirujuće note, sladić – čija je glavna zadaća izbalansirati gorčinu kore bergamota te korijen Angelice sa zemljastim finishem.​

Ljubav prema najvećem gradu Istarske županije – Puli!

Sette Monti London Dry gin dobio je ime prema sedam brežuljaka na kojima se proteže grad Pula. Već pri prvom pogledu na ambalažu možemo vidjeti dvije glavne boje koje dominiraju, a koje i predstavljaju boje Istre – žuta i zelena.

Etiketa koja se nalazi na ovom ginu priča svoju priču pa tako na njoj možete vidjeti i neke glavne simbole ovog grada. U fokusu su naravno pulska Arena i Sv. Toma – apostol i zaštitnik grada. Također na etiketi je vidljiva i prva pisana karta sedam brežuljaka Pule.

Začinite jesen ginom savršene recepture

Bez obzira planirate li ga konzumirati samostalno, u kombinaciji s tonikom ili kao tajni sastojak za neku od svojih slastica sigurni smo da će SetteMonti gin ispuniti sva vaša očekivanja. 

Hoće li to biti na večeri s prijateljicama, romantičnom spoju s boljom polovicom ili u poslovnom okruženju s kolegama nakon radnog vremena – na vama je da procijenite koja je najbolja prigoda za ispijanje ovog ukusnog gina.

Svakako si uzmite vremena i pijte ga polako, kako bi osjetili sve sastojke i kako bi vaša nepca uživala u svim njegovim blagodatima. 

Savršen recept, dojmljiva ambalaža i priča koju krije iza sebe dovoljan su razlog da ove jeseni probate svoj novi omiljeni gin.

Sette Monti London Dry gin dolazi u ambalaži od 0,70l s postotkom alkohola od 44,9% i cijenom od 280,00 kn. Za više informacija posjetite i Sette Monti Facebook i Instagram stranicu kako bi i vas inspirirala priča o najsimpatičnijem istarskom ginu. 

Kako bismo nekom uljepšali dolazak jeseni uskoro vas i darujemo jednom bocom Sette Monti Dry London gina. Za više informacija prati nas na našoj Facebook stranici.