FOTO by Sette Monti

Iće & piće

Sette Monti – gin koji će nam uljepšati jesen!

admin 21. rujna 2022.

Donosimo nekoliko prijedloga kako pobijediti jesensko sivilo

Mnogima od nas završetak ljetne sezone donosi stres jer znamo da je ispred nas nova radna sezona s nekim novim obavezama. Podizanju našeg raspoloženja neće pridonijeti niti loše vrijeme karakteristično za jesen, a ako je suditi prema njenom početku čekaju nas oborine i sivilo.

Sve naše aktivnosti selimo u zatvorene prostore, stoga je bitno poduzeti korake koji će nam pomoći da prigrlimo jesen i pokušamo uživati u njenim skrivenim čarima.

Opustite se uz Netflix i dekicu

Dolazi ono vrijeme kada ćemo još više uživati u omiljenim serijama i filmovima jer će nas vrijeme prisiliti da se zavučemo ispod dekice i uživamo u toplom napitku. Možete birati između čaja i kakaa, a možete malo protresti stvari i pripremiti si jedan topli kuhani gin. 

Sette Monti London Dry Gin

Sette Monti – London Dry gin savršeno će se stopiti s vašim jesenskim začinima poput đumbira ili klinčića, a dehidrirane naranče i limete upotpunit će dekoraciju vašeg pića. 

Osim savršenog okusa pulski Sette Monti donosi i dašak Istre kroz svoju ambalažu ispunjenu motivima ove istarske ljepotice. Etiketa koja se nalazi na ovom ginu priča svoju priču pa tako na njoj možete vidjeti i neke glavne simbole ovog grada. U fokusu su naravno pulska Arena i Sv. Toma – apostol i zaštitnik grada. Također na etiketi je vidljiva i prva pisana karta sedam brežuljaka Pule.

Zabave selimo u zatvorene prostorije

Iako jesen asocira na depresiju možemo se potruditi da svojim aktivnostima doprinesemo u stvaranju pozitivne atmosfere. Jedna od njih je druženje s prijateljima u obliku intimne zabave ili ludog tuluma s povećim brojem ljudi. Bez obzira na broj ljudi bitno je održavati dobru atmosferu, a najbolji recept za to je čaša gin tonika. 

Ako svoje goste želite oduševiti premium verzijom domaćeg gina onda je Sette Monti savršen odabir jer se radi o piću koje unutar svoje proizvodnje ima utkanu ljubav i znanje vrhunskog gin majstora.

Sette Monti London Dry gin

Priča o Sette Monti ginu započela je davnih dana kao dugogodišnji dječački san Karla Damijanića koji se radom i trudom pretvorio u vrhunski proizvod. Sedamnaest godina provedenih u ugostiteljstvu, godine barmenskog iskustva, lepeza osvojenih nagrada i znanje sakupljeno putovanjem svijetom samo su neki od faktora zaslužni za kreiranje savršenog recepta. 

Sette Monti London Dry Gin

„Moja priča o ginu započela je godinama unatrag, kada je sve što sada držim u ruci bila samo misao, ideja i nada. Danas je moja dugogodišnja želja poprimila stvarni i opipljivi oblik ljubavi i strasti pretvoren u dobru kapljicu. Ideja o stvaranju vlastitog proizvoda proizišla je iz dugogodišnjeg iskustva u radu i strasti prema kreiranju, ali i velikoj ljubavi prema gradu Puli kojemu je ovaj gin i posvećen.​” – izjavio je tvorac i kreator Sette Monti gina, Karlo Damijanić.

Vrhunska receptura

Kako bi došao do savršenog recepta, Karlo Damijanić sabrao je kompletna iskustva dobivena na brojnim putovanjima. “Slažući recept za svoj gin zapravo sam se vodio na isti način kao kad slažem neki novi koktel. Razmišljao sam kako izbalansirati određene okuse te tako došao do recepta, a zvijezda vodilja je bio miris. Trebalo je nekoliko pokušaja da dođem do savršenog recepta, ali upravo ono što sam u glavi smislio, kakva je bila moja vizija da bi to trebalo biti, u konačnici je i ispalo.”

Rezultat svega su sedam pomno biranih sastojaka od kojih se okusom i mirisom istaknuo bergamot, jednogodišnji citrus s dalekog juga Sicilije, donijevši sa sobom dašak slatko kiselog dojma.

Njegovu punoću utjelovljuje borovica s obronaka Ćićarije, perzijska ruža, korijander, nježna kamilica koja unosi umirujuće note, sladić – čija je glavna zadaća izbalansirati gorčinu kore bergamota te korijen Angelice sa zemljastim finishem.​

Poklonite si vrhunski gin

Sette Monti London Drygin dolazi u ambalaži od 0,70l s postotkom alkohola od 44,9% i cijenom od 280,00 kn. Za više informacija posjetite i Sette Monti Facebook i Instagram stranicu kako bi i vas inspirirala priča o najsimpatičnijem istarskom ginu. 

Sette Monti London Dry Gin

Kako bismo nekom uljepšali dolazak jeseni uskoro vas i darujemo jednom bocom Sette Monti Dry London gina.