FOTO by Instagram @visit_dalmatiasibenik / @ ig.croatia

Putovanja

Šetnica kroz kanal Sv. Ante – najljepša dalmatinska šetnica koja pruža zapanjujuće panoramske poglede na šibenski arhipelag

Daria Lovrić 21. lipnja 2024.

Dodali smo ovu must see atrakciju na našu wish listu!

Još je nekoliko tjedana do početka godišnjih odmora i već smo duboko zaglibili u same pripreme i organizaciju putovanja. Jedan od glavnih faktora je svakako odabir same lokacije i smještaja. Slijedi pronalazak kupaćeg kostima u kojem ćemo zasjati na plaži i popis lokacija koje moramo posjetiti tijekom ljetovanja.

Prije odlaska na nepoznatu lokaciju, zasigurno baš poput nas istražujete najbolje plaže, gastronomsku ponudu mjesta, te must visit kulturne i prirodne atrakcije.

Kako bismo vam olakšali pronalazak pravih bisera na Jadranskoj obali, istražili smo koje atrakcije morate vidjeti i doživjeti.

Pronađete li se u blizini Šibensko-kninske županije preporučujemo vam da obavezno posjetite šetnicu kroz kanal Sv. Ante.

Šetnica kroz Kanal sv. Ante svojim se izgledom i materijalima koji su se koristili u izradi savršeno uklapa u izgled ovog područja i ne narušava prirodni sklad. Iako je duga oko četiri i pol kilometra, nije zahtjevna stoga je pogodna je za obiteljske šetnje i razgledavanja, organizirane turističke grupe, rekreativno trčanje i vožnju biciklom.

Šetnica kroz kanal Sv. Ante
Šetnica kroz kanal Sv. Ante

Šetnica povezuje područje od uvale Paninkovac do otočića Školjića pred Tvrđavom sv. Nikole. Do šetnice se može doći autom, pješice ili biciklom, a za obilazak su potrebna oko dva sata u jednom smjeru.

Šećući kanalom Sv. Ante doživjet ćete nezaboravno iskustvo i uživati u panoramskom pogleda na cijeli grad Šibenik i čitav šibenski arhipelag s nekoliko predivnih atrakcija.

Na najvišoj točki u kanalu, dok uživate u pogledu odmorite i skupite snagu za nastavak put. S vidikovca se pruža pogled na grad Šibenik, cijeli kanal Sv. Ante, šibenski arhipelag, Zablaće, Solaris i Tvrđavu sv. Nikole.

Uz Tvrđavu Sv. Nikole koja je upisana na Popis svjetske baštine UNESCO-a, prilikom šetnje imat ćete prilike vidjeti morski tunel, špilju s kapelicom Sv. Ante, uvalu Minerska, most do otoka Školjića i uvalu Škar.

 Tvrđava Sv. Nikole
Tvrđava Sv. Nikole

Uz stazu su postavljene solarne svjetiljke kako bi se što lakše i orijentirali i noću.

Ovog će ljeta definitivno na našoj bucket listi pored nje biti stavljena kvačica i vjerujemo da ćemo maksimalno uživati u pogledu i stvoriti prekrasne uspomene i fotografije koje ostavljaju bez daha.