Zabava

Seksualni život vam je postao dosadan? Pročitajte 10 savjeta kako začiniti akciju u krevetu

Krešimir Šustić 08. veljače 2024.

Malene promjene koje vrijedi probati

Ukoliko se u životu općenito ne trudimo unositi nove ideje, te su nam svakodnevne stvari postale samo dosadna rutina, to znači da je došlo vrijeme da napravimo neke promjene.

Isto tako vrijedi i za seksualni život za koji znamo da je bitan segment svake zdrave veze između dvoje ljudi, te ga je ponekad potrebno malo začiniti nečim novim i uzbudljivim.

Mnogi stručnjaci su potvrdili da eksperimentiranjem s boljom polovicom i uvođenjem dosad nezamislivih radnji i aktivnosti, možemo poboljšati akciju u krevetu, ali i ojačati samu vezu.

U nastavku donosimo 10 savjeta koji će vam na prvu djelovati možda “prezločesto”, no sigurni smo kako će vam donijeti sasvim novo iskustvo u seksualni život.

Otvoreno recite što vas uzbuđuje

Komuniciranje onoga što volite i ne volite može biti poučno i informativno, bez obzira koliko mislite da već poznajete drugu polovicu.

Ako radi nešto što vam se sviđa, recite to umjesto da se oslanjate na dvosmislene geste ili zvukove, a ako vas nešto ne privlači, iskomunicirajte to i vodite seks u novom smjeru.

Povećajte samopouzdanje partnera

Seksualno zadovoljstvo je veće među parovima koji su otkrili da su dali pozitivnu afirmaciju tijekom seksa i bili dovoljno otvoreni u vezi s neugodnim trenucima tijekom seksa, na koje se samo treba našaliti i krenuti dalje.

Ukoliko neke stvari rade po prvi puta, ohrabrite ga i dajte mu smjernice kako da bude što bolje, umjesto da krenete s pokazivanjem nezadovoljstva koje im može narušiti samopouzdanje u krevetu.

Budite spontani

Svi znamo iz vlastitog iskustva da čak i sjajni seks s vremenom može postati monoton ako ponavljamo više-manje iste stare rutine kojih smo se zasitili.

Stručnjaci preporučuju jednom tjedno promjenu vremena i mjesta seksa kako bi se izbjeglo padanje u kolotečinu i ponavljanje uvijek istih položaja.

Predigra bi trebala započeti danima unaprijed

Seksolozi primjećuju da je postavljanje raspoloženja za seks vitalno, posebno za žene, te da bi predigra trebala započeti puno prije nego što sami seks uopće započne.

Budite pažljivi prema svom partneru jer male geste i lijepi komentari značajni su za postavljanje pravog raspoloženja, kao i održavanje komunikacije tijekom dana putem poruka.

Provedite dan sa samim sobom

Dobar seks zahtijeva da znate što volite u krevetu, a jedini način da u potpunosti shvatite svoj potencijal užitka je samozadovoljavanje i istraživanje vašeg tijela.

Masturbacija je zdrav oblik samoistraživanja i treba je poticati kod svih ljudi, čak i kod onih koji su u vezama jer studije su pokazale da ista ne znači manju želju prema seksu, već ima suprotan učinak.

Doživite orgazam prije penetracije

Prije nego što krenete s penetracijom, važno je da ste potpuno uzbuđeni, te da ne osjećate bol ili neugodnost.

Budite sigurni da dajete dovoljno vremena i pažnje klitorisu, stoga ako je moguće, doživite orgazam prije pomoću igračke ili oralnim seksom.

Proširite svoj “zločesti” rječnik

Moć seksi zafrkancije u spavaćoj sobi postaje podcijenjena, ali može biti ozbiljno sredstvo za poboljšanje raspoloženja kada pokušavate oživjeti akciju u krevetu.

Stručnjaci predlažu da parovi čitaju iz erotskih knjiga zajedno, posebno ako žele raditi na razvijanju rječnika “prljavih razgovora” kako bi dobili neke natuknice i smjernice.

Eksperimentirajte s igračkama i rekvizitima

Jedan od načina kako poboljšati svoje seksualno iskustvo jest pokušaj zajedničke kupovine proizvoda i igračaka, od vibratora pa sve do masažnih ulja, poveza za oči ili lisica.

Također je dobro krenuti s masažom koja će vas natjerati da se počnete dodirivati, te ćete početi osjećati kako vam libido raste nakon što to učinite.

Usredotočite se na kvalitetu, a ne na količinu

Ne postoji niti jedno zlatno pravilo, ali nedavna studija je pokazala da više seksa ne znači i bolji seks, te da najsretniji parovi imaju spolne odnose samo jednom tjedno.

Usredotočite se na to koliko užitka doživljavate vaš partner i vi tijekom seksualnog odnosa, a ne na to koliko često fizički skačete u krevetu.

Imajte empatiju jedni za druge

Empatija je briga i razumijevanje osjećaja druge osobe, a to je izrazito važno u seksu, jer kada osjetite da je vašem partneru zapravo stalo do vašeg zadovoljstva, više ćete uživati u seksu s njim.

Seks može biti zbunjujući, neugodan i čudan, stoga napravite mjesta za osjećaje kako biste zajedno svaki put stvorili nevjerojatno erotsko iskustvo.