Dekor

Sedam inspirativnih ideja za bijeli vjenčani buket!

Antonija Andabak 31. ožujka 2022.

Trendovi dolaze i odlaze, no bijeli buketi nikada ne izlaze iz mode!

Bijeli vjenčani buket utjelovljuje čistoću, nevinost i romantiku. Ono što i sami primjećujete, barem kao sudionik vjenčanja,jest da trendovi koje prate vjenčane bukete dolaze i odlaze, no bijeli buketi nikada ne izlaze iz mode: to je klasik kojeg mnoge mladenke i dalje vole njegovati!

Ono što, osim jednostavnosti, volimo kod bijelih buketa jest što nisu svi cvjetovi kristalno bijeli: kremasti nijanse, boje slonovače i lagane puderaste boje, lagano se naziru na laticama cvjetova. Objedinili smo sedam vjenčanih ideja koje vam mogu poslužiti kao inspiracija!

Bijele anemone

Mladenka koja razmišlja o intimnom vjenčanju u kojem prevladavaju crno-bijeli detalji, sa svojim cvjećarom bi se mogla dogovoriti oko odabira buketa u kojem će prevladavati veliki cvjetovi anemona s crnim centrom kao kontrastni efekt kojeg će svi primijetiti. Anemona je cvijet koji još nije popularan na našim područjima, no upravo zato bi vam ideja ovakvog bajkovitog buketa mogla biti vrlo primamljiva!

Božuri

Buket bijelih božura očarat će vas kako pojavom tako spektrom boja, no ovaj put naglasak stavljamo na latice bijelih boja s laganom naznakom blush pink nijanse na vrhu latica. Odličan izbor za mladenke koje žele nešto tradicionalno, te aranžirano da oduzima dah svojom ljepotom. Božuri imaju nježan miris, pa ako ste svoj buket zamislili u paru s još jednom vrstom, birajte vrlo lagane mirise poput cvjetova krizantema kako biste izbjegli preklapanje mirisa.

Tratinčice

Tratinčice su cvijeće djetinjstva, a prava bajka nastaje danom vjenčanja gdje ovo cvijeće dolazi do izražaja svojom nježnom pojavom. Simbol ljubavi i odanosti, buket gustih tratinčica jedno je od pristupačnijih cvjetova te je veoma zgodna ideja za uređenje stolova u svadbenoj dvorani, te vrlo tražen ukras u obliku vijenca u kosi. Unatoč tome što tratinčice simboliziraju nevinost, stara priča sugerira da mladenka sakrije tratinčicu u lijevu cipelu kako ubrzo nakon vjenčanja ostala u blaženom stanju.

“Zeleni” buket

Fenomenalna ideja za nekonvencionalne mladenke u potrazi za novim, svježim idejama. Buket čistih zelenih listova, naizgled jednostavno aranžiran no moćnog dojma, malo koga ostavlja ravnodušnim. Razmislite o strukturnom zelenilu koje kao takvo može činiti jedan interesantan vjenčani buket, ili dodati kontrast mekoćom cvijeća u buketu.

Ljiljani

Bijeli cvjetovi privlače pozornost ovisno o tome kako su aranžirani , pa čak i u toj čistoj, bijeloj boji. Veličanstven buket ljiljana kao simbol istine i časti znak je iskrenog odabira voljene osobe i jedan je od elegantnijih buketa ako ga kombinirate samostalno no budite oprezni pošto imaju veoma intenzivan miris. Nekoliko ljiljana na visokoj stabljici, djelovat će vrlo elegantno, osobito ako je vaš izbor uska vjenčanica s decentnom čipkom.

Upotrijebite dodatke poput perlica

Mladenke koje obožavaju perlice i bisere, iste mogu dodati u buket za soft glamurozan izgled koji će izgledati bogato i raskošno samo ako ne pretjerujete s istima. U suprotnom, vaš bi buket mogao izgledati kao povratak u 80-te, pomalo kičasto, što svakako želite izbjeći. Jedna perlica pozicionirana u svaki centar cvijeta bit će sasvim dovoljan.

Dodajte sukulente

Dodatak sukulenta u tradicionalni vjenčani buket pametan je cvjetni trend koji je sve atraktivniji i popularniji ovih dana. Osim skulpturalne privlačnosti, sukulenti su biljke izrazite dugotrajnosti nakon rezanja, što će dati dugotrajnu svježinu buketa, te mogu biti ukorijenjene kao uspomene nakon vjenčane ceremonije.