Promo

Saznajte što nas sve očekuje na jubilarnim 10. Ljetnim noćima Teatra EXIT!

PR 14. lipnja 2019.

Od 27.06.-03.08.2019. u Muzeju za umjetnost i obrt održat će se brojne HIT predstave!

Jubilarne, desete po redu Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt, traju od 27.6. do 3.8. 2019., a svojim bogatim programom upotpunit će još jedno kulturno ljeto u Zagrebu.
U sklopu ovogodišnjih Ljetnih noći u MUO bit će izvedena 23 naslova, a program će 27.6. u 21h otvoriti nagrađivana predstava ”Pluća” Duncana Macmillana u režiji Aide Bukvić s Jadrankom Đokić i Amarom Bukvićem u glavnim ulogama.
Osim hit predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT poput ”SHAKEspeare na EXit”. Ja, tata!”, ”Kako misliš mene nema?!”, ”Pluća”, ”Konstelacije”, ”Izložak br. 49”, ”Voliš li me?”, ”Cabaret – koncert za žlice i gitaru”, ”CABAres CABArei”, ”Balon”, ”Münchhausena” itd.publika će moći pogledati 2 regionalna i 6 domaćih gostovanja te jednu praizvedbu.
Tako će se publici ovo ljeto Atelje 212 iz Beograda predstaviti s komedijom ”Režm ljubavi” Tanje Šljivar u režiji Bojana Đorđevaa Sarajevski ratni teatar – SARTR s najnagrađivanijom predstavom sezone u BiH ”Jedvanosimsoboakalomistobo” Aleša Kurta i Nejre Bajrić u režiji Aleša Kurta.
Od domaćih gostovanja publika će moći pogledati dvije splitske predstave, monodramu ”Domaši” prema tekstu i režiji Ane Marije Veselčić u koprodukciji Gradskog kazališta lutaka Split i Umjetničke akademije u Splitu te intimnu i potresnu predstavu HNK Split ”Obitelj” Denisa Kellya u režiji Ivana Plazibata.
Iz Zagreba na 10. Ljetnim noćima Teatra EXIT gostuju RadioTeatar Bajsić i prijatelji s predstavom ”Hoerspiel – mala igra za slušanje (i gledanje)” čija je izvedba posvećena prije dvije godine preminulom članu radiofonijskog ansambla, novinaru i glazbeniku Anti Perkoviću te je sav prihod namijenjen u humanitarne svrhe, Akademija dramske umjetnosti s ispitnom  produkcijom ”San ivanjske noći” Williama Shakespearea pod mentorstvom Renea Medvešeka, Kazalište Grupa u koprodukciji s Triko Cirkus Teatrom s  virtuoznom monodramom ”Mistero Buffo” Daria Foa u režiji Lee Delong i izvedbi Dražena Šivaka te Tragači u.o. i Centar KNAP s predstavom ”Nora – trenutak  pobune” Jelene Hadži-Manev u režiji Frane Marije Vranković.
Zagrebačka praizvedba predstave ”Buđenje” Brada Bircha u režiji Aide Bukvić koprodukcija je Teatra EXIT i Osječkog ljeta kulture 2019.
Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Muzeja za umjetnost i obrt ili online putem Ulaznica.hr.
Sve informacije o programu i predstavama nalaze se na www.teatarexit.hr.