Astro

Saznajte kojem “Harry Potter” domu pripadate, na temelju vašeg horoskopskog znaka

Krešimir Šustić 17. rujna 2020.

Zemljani, vodeni, vatreni i zračni znakovi, jeste li spremni saznati pravu istinu?

Sredina je rujna, što znači da ako biste imali sreće u “Harry Potter svemiru”, trenutno biste se nalazili u Hogwartsu i uživali u čokoladnim žabama prije početka predavanja o “Obrani od mračnih sila” i slično.

Također biste bili dodijeljeni jednom od domova u školi za magiju, u koje bi vas rasporedio Razredbeni klobuk na temelju misli, sposobnosti i budućnosti koju vidi.

Vjerovali ili ne, četiri kuće zapravo izvrsno korespondiraju s četiri elementa u astrologiji, a u nastavku pogledajte kojoj biste vi pripali na temelju vašeg horoskopskog znaka.

Gryffindor: Ovan, Lav i Strijelac

Boje su im grimizne i zlatne, no što je još važnije, Gryffindorske vještice i čarobnjaci poznati su po svojoj odlučnosti, hrabrosti i odvažnosti.

Imaju najbolju namjeru i spremni su oprostiti i zaboraviti, stoga ima smisla da je ovaj dom s najviše “heroja” u sebi povezan s vatrenim znakovima.

Hufflepuff: Bik, Djevica i Jarac

Članovi Hufflepuffa su poznati po tome što su predani, strpljivi i vrijedni radnici, što je odlika svih zemaljskih znakova horoskopa.

Zemaljski znakovi su i oni koji su najviše povezani s prirodom, a Hufflepuff poglavar kuće je učitelj herbologije, profesor Sprout, koji je zapravo Bik u knjigama.

Ravenclaw: Blizanci, Vaga i Vodenjak

Zračni znakovi poznati su po tome što su socijalni i intelektualni, a Ravenclaw je kuća koja najviše cijeni duhovitost, znatiželju i znanje.

Njihov poglavar kuće, profesor Flitwick, zapravo je i sam Vaga, a Luna Lovegood je Vodenjak, znak koji je poznat po tome što je izuzetno pametan čudak.

Slytherin: Rak, Škorpion i Ribe

U ovoj kući iz koje potječu svi negativci iz čarobnjačkog svijeta, maskota je zmija, glavne boje su zelena i srebrna, a spavaonice su smještene u tamnicama pod jezerom, koje se smatra staništem vodenih znakova.

Lukavi su, snalažljivi i nevjerojatno ambiciozni, no poznato je i da su duboko odani jedni drugima i međusobno dijele jaku vezu gotovo poput prave obitelji.