Zabava

Saznajte kako sami sebe spriječiti da ne prevarite partnera/icu…

Mia Vodopija 22. listopada 2021.

Nemojte se tako lako prepustiti iskušenju...

Varanje je jedna od najštetnijih stvari koje osoba može učiniti u svojoj vezi. Iako je uobičajeno da vas privlače drugi ljudi, postaje problem kada koristite te misli da pobjegnete od stvarnosti vaše veze.

Još je gore ako poduzimate korake da to stvarno učinite. Na sreću, postoje neke jednostavne stvari koje možete učiniti kako biste izbjegli napast varanja.

Razmislite o tome što će se dogoditi nakon što varate

Uvijek je dobro ostati prisutan i živjeti u trenutku. Ali kada je riječ o varanju, nije loša ideja projicirati se u budućnost. Točnije, što će se dogoditi nakon što ispunite tu fantaziju? Moguća su dva scenarija: vaš partner saznaje (kao što to često i biva) ili vaš ljubavnik počinje vršiti pritisak na vas.

Možda bi čak bilo korisno vizualizirati sebe kako prekidate vezu sa svojim trenutnim partnerom upravo sada. Zamislite kako biste to učinili, logistiku iseljenja ako živite zajedno i kako bi vaš život izgledao nakon što prekinete.

Ako se zbog ideje o prekidu osjećate olakšano ili sretno, napravite plan da okončate stvari sa svojim partnerom prije nego što ga prevarite. Ako se zbog ideje o prekidu osjećate slomljeno – razmislite dvaput.

Vratite energiju u vezu

Ako poriv za varanjem proizlazi iz dosade u vašoj vezi, pokušajte ponovno pokrenuti čaroliju s partnerom. Spremnost da uložite energiju i vrijeme u ponovnu izgradnju odnosa pomoći će vam u borbi protiv iskušenja da varate svog partnera. To u osnovi znači uložiti napor da se stvari preokrenu komunikacijom s partnerom. Nema potrebe trošiti energiju razmišljajući o nekom drugom.

Ozbiljno shvatite svoje simpatije i uklonite iskušenja

Kad ste već u vezi, simpatije je lako otpisati kao nešto glupo ili neozbiljno. To je u redu, ako vas netko privlači izdaleka. Ali ako provodite puno vremena s tom osobom ili ju aktivno pratite na društvenim mrežama, možda bi bilo dobro da to srežete u korijenu.

Ozbiljno shvatite svoje simpatije. Ne biste trebali provoditi vrijeme na samo s osobom koja vam se sviđa. Prestanite ih pratiti na društvenim mrežama i prestanite si davati mogućnosti za varanje.

Odvojite vremena za sebe

Ako misli o varanju postaju previše stvarne, zamolite partnera za malo prostora da razbistrite glavu. Upoznajte sebe i shvatite zbog čega se osjećate povezanim sa svojim partnerom. Jeste li povezani zbog fizičkog dodira/seksa, je li zbog osjećaja ili je riječ o kombinaciji tog dvoje? Razjasnite što vam je uistinu potrebno u vezi da biste se osjećali povezano s partnerom. To će vam pomoći identificirati problematična područja kako biste mogli raditi na popravljanju stvari.

Recite svom partneru da ste razmišljali o varanju

Ovo je možda posljednja stvar koju želite učiniti, ali biti unaprijed iskren oko želje za varanjem može biti od pomoći. Iako ovo zvuči jako teško, taj razgovor vam daje priliku da shvatite je li vaša veza ona prava veza… ako nije, razgovarajte o prekidu. To bi također mogla biti dobra prilika da ojačate svoju vezu.

Vaša veza možda prolazi kroz težak period ili se možda osjećate kao da vaše potrebe nisu zadovoljene. Nažalost, varanje nikada nije odgovor. Velika je vjerojatnost da će vam to samo uzrokovati još više problema. Ako se potrudite prepoznati zašto ste u iskušenju i vratite više energije svom partneru, možete odoljeti iskušenju da prevarite.