FOTO by Instagram @carmelbeaandme / @yanivstein_hairdressing / @hairbyniia

Ljepota

Saznaj koji je tvoj savršen češalj ili četka ovisno o vrsti frizure

Krešimir Šustić 09. lipnja 2020.

Svima nam je potrebna pravilna njega kose!

Kosa je mnogima slaba točka, stoga se posebno trudimo kada je ona u pitanju i posvećujemo joj dosta pažnje kako bi izgledala savršeno.

Osim raznih šampona, regeneratora, maski i ulja, potrebno je obratiti pozornost i na češalj i četku koje koristimo, jer kako tvrde stručnjaci za kosu, zaista nije svejedno.

Ponekad je veliki problem kada se prije sušenja kosa zapetlja, no uz ove dobre savjete, to vam se više neće događati skoro nikada.

U nastavku vam donosimo 4 vrste četka i češlja koji odgovaraju određenim vrstama kose.

Običan češalj

Razmak između svakog zuba sam po sebi govori za kakvu kosu je češalj najbolji. Za kovrčave dame koje kosu ne peru izvan tuša, češlji sa širokim zubima su odlične mogućnosti, jer se odvajaju bez narušavanja prirodnog izgleda kovrča. Češljevi sa šiljkom na jednom kraju i s vrlo malo prostora između svakog zuba izvrsni su za glatku i ravnu kosu.

$2.51
$20

Četka za odvajanje

Kosa je krhka, a kidanje i lomljenje su štetne prakse koje se događaju kada četkamo previše agresivno ili s pogrešnim stilom četke. To posebno vrijedi kada je kosa mokra jer bi tada trebali četkati nježnije. Međutim, četke za odvajanje zapravo služe za ono što im i samo ime nalaže, a najbolje ih je upotrebljavati dok je još kosa mokra.

$14.99
$10

Četka za gustu kosu

Najbolje djeluju na žene s dugom, gustom kosom, jer su često kratke ili tanke, a većina četki dizajnirana je za suhu kosu i dame s ravnom ili valovitom frizurom. Također su super učinkovite i nakon toplinskog oblikovanja za uklanjanje kovrča ili za održavanje prirodnog izgleda.

$9.98
$35

Okrugle četke

Najučinkovitije među svim vrstama, mogu nam služiti za bezbroj različitih frizura od kojih se ističu pixie i valovita. Sve ovisi o glavi četke, pa ćemo tako manju glavu koristiti za kovrčanje kose, a veliku za lagani valoviti volumen. One od matičnjaka, najidealnije su za dame koje pate od lomljenja kose.

$42
$42