Savršeno ljeto 2017.

Antonija Andabak 17. lipnja 2017.

Ako do sada niste rezervirali let za egzotične destinacije na kojima ćete provesti godišnji odmor, tada imamo nekolicinu zanimljivih alternativnih ideja za savršeno ljeto!

Ljeto je vrijeme u godini kojem smo privrženi od malih nogu. Ljeto donosi duže, toplije dane kada suncu rado otkrivamo kožu, nosimo žive boje i osjećamo se opuštenije. Pripremaju se roštilji i druženja s prijateljima, a u stvari kada bolje razmislimo… sve izgleda kudikamo pozitivnije i živahnije pod okriljem sunca i topline.

Ne dozvolite da i ovo ljeto prođe bez bar malo uzbuđenja, osobito ako vam se do sada ljeto svodilo na 20-minutno traženje koliko toliko prihvatljivog mjesta na plaži na kojem imate osjećaj da se niste ni maknuli od svoje uobičajene sredine, a kamoli se odmorili.

Ako do sada niste bookirali let za egzotičnu destinaciju, možda biste ove godine bili voljni probati nešto drugačije. Evo prijedloga.

Kampiranje

Mnogi od vas već imaju iskustva s kampiranjem, što u obiteljskom angažmanu što na raznoraznim filmskim ili glazbenim festivalima što još više naglašava čari kampiranja s društvom.

Za mnoge ljubitelje kampiranja, ljepotu i atraktivnost takve vrste  odmora vide u osjećaju povezanosti sa svim ostalim poklonicima kamp odmorišta, pripremanju raznih jela ispod vedra neba, boravka u prirodi i svježem zraku kao i fleksibilnosti pakiranja i odlaska s jednog mjesta na drugo u kratkom roku. U današnje vrijeme mnoga kamp odredišta su izvrsno opremljena potrebnom infrastrukturom te zadovoljavaju sve potrebe i očekivanja kampista koji putuju kamperima, kao i ostalih ljubitelja kampiranja.

 Snorkeling

Privlači vas podvodni svijet ali se još niste okuražili za ronjenje s bocom? Za vas je snorkeling defintivno idealna ljetna aktivnost. Za promatranje podvodnog svijete u ovom slučaju vam trebaju zadovoljavajuće vještine plivanja, maska  ili naočale koje omogućavaju gledanje pod vodom, dihalica i bistro more kako biste u potpunosti uživali u zadivljućujem svijetu uigranosti i bogatstva flore i faune.

Snorkeling je dostupan svima i njime se može baviti svatko tko posjeduje gore navedene vještine i osnovnu opremu za ronjenje, od male djece do vitalnih ljudi u poodmakloj dobi. Za potpuni doživljaj morske avanture preporučujemo ronjenje s perajama za brže i lakše kretanje,  društvo prijatelja i neizostavnu zaštitu za sunce jer bez obzira na boravak u vodi, UV zračenje može ozbiljno naštetiti vašoj koži.

Jedrenje

Jedrenje vas privlači odavno, a osobna jedrilica vam je još nedosanjani san? Ne brinite, u današnja vremena najmanji je problem unajmiti jedrilicu i skipera koji će vas odvesti na destinacije o kojima ste do sada mogli samo sanjati.

Najam plovila je idealan za obitelj, veće društvo koje želi rasterećen odmor, te za sve ostale koji žele promijeniti više destinacija i zaplivati u divnom plavetnilu mora doslovno iz svake lokacije koju požele.

Prisutnost skipera za sve ljubitelje jedrenja može biti samo prednost jer su skiperi educirani upravljači plovilom s pregršt znanja o lokacijama koje planirate posjetiti, mjestima s najboljim restoranima i mjestima za izlazak kao i informacijama o lokalnom stanovništvu.

Sada kada ste zamislili kako plovite otvorenim morem prema željenim destinacijama, ne preostaje vam ništa drugo nego svoje ljetovanje ove godine učiniti nezaboravnim!

Mi smo dali par prijedloga savršenog i drugačijeg ljetovanja, red  je na vama!

Kako vi zamišljate svoj idealan odmor ljeti?  U komentar ispod članka opišite svoj savršeni odmor i jednu od vas ćemo nagraditi masažerom za stopala za potpuni doživljaj opuštanja! Nagradni natječaj traje do utorka, 20.06.2017. u 13h,  kada ćemo proglasiti pobjednicu. Sretno!

*Pobjednica nagradnog natječaja “Savršeno ljeto” je Jelena Roso! Čestitamo! Jelena, ljubazno te molimo da nam pošalješ svoje podatke na info@elegant.hr kako bismo ti poslali nagradu.

Hvala svima na sudjelovanju!