Promo

Savjeti za njegu kože tokom “onih dana” u mjesecu!

PR 22. svibnja 2019.

Pravilna njega i zaštita kože iznimno je važna tijekom ciklusa...

Hormonske promjene, posebno u „onim danima“, dovode do izražene osjetljivosti cijelog organizma, a često nam stvaraju neugodnosti kao što su akne, pigmentacije, pojačana masnoća T-zone ili dehidracija kože. U vrijeme kad se hormoni poigravaju s nama, raspoloženje nam je promjenljivo, a stres i nervoza se neupitno odražavaju na ten.

Pravilna njega i posebna zaštita kože u ovim trenucima vrlo je važna. FOREO, vodeći švedski lifestyle brand iz otkriva savjete za njegu kože tijekom trajanja menstrualnog ciklusa.

To je pravo vrijeme kako bi upoznale vaš vlastiti „ciklus kože“, kao prvi korak u onome što možete učiniti kako bi ste ten održali svježim i blistavim.

Kako prepoznati mjesečni ciklus vaše kože – FOREO savjeti

1. FAZA: Period menstruacije (od 1. do 5. dana ciklusa)*

Prvog dana menstruacije, već ste u fazi kada ste skloni pojavi akni. Prekomjerno izlučivanje estrogena izaziva dominaciju ovog hormona i upalne procese na koži, dok višak testosterona dovodi do prekomjernog lučenja masnoća. Ovaj proces utječe na debljinu epiderma, posebno za vrijeme menstrualnog ciklusa. FOREO preporučuje dubinsko čišćenje kože. Koristeći uređaj LUNA 2 uređaj ujutro i navečer, uklanjate 99,5% nečistoća i sebuma, uz nježnu eksfolijaciju površinskog sloja kože.

2. FAZA: Folikularna faza (od 5. do 15. dana)*

U sredini ciklusa, koža može postati suha i osjetljiva zbog pada nivoa estrogena. U ovoj fazi se fokusirajte na hidrataciju kože, uz dovoljan unos vode i redovno čišćenje lica. Za pojačanu njegu, FOREO preporučuje hidratantne maske i proizvode, ne samo da biste pružili koži više pažnje, već i da biste je zaštitili i obnovili površinski sloj. FOREO UFO pametna maska predstavlja savršen izbor, budući da je H2Overdose – izvanredna hidratantna maska za lice – namijenjena suhoj koži.

3. FAZA: Lutealna faza (od 15. do 28. dana)*

U posljednjoj fazi ciklusa, koža počinje vraćati svoj sjaj. Upravo to može biti dobar trenutak da probate novi FOREO Micro-foam cleanser – pjenastu kremu za umivanje koja uklanja sve nečistoće koje se nakupljaju tijekom dana te njeguje kožu hidratantnim sastojcima pogodnima za sve tipove kože. Amino kiseline i vitamin E, koje ova pjenasta krema sadrži, doprinose jačanju imunog sistema, pa je ovaj proizvod idealan izbor za dubinsko čišćenje kože.

Iz FOREA ipak naglašavaju kako je svaki ciklus žene individualan i najvažnije je znati što je vašem tijelu i koži potrebno. Tijekom ovog perioda, koža prolazi kroz različita stanja koja uključuju prekomjerno izlučivanje masnoća ili naglašenu dehidraciju, sve ovisi o razini hormona. Treba biti svjestan svog tipa kože i prilagoditi rutinu njege lica, što je i ključni faktor za zdrav i blistav ten.

Za dodatne informacije o njezi kože, posjetite stranicu foreo.com ili potražite UFO pametnu masku u svim Douglas parfumerijama s 20% popusta do kraja svibnja.

*Dani ciklusa navedeni u fazama su univerzalni, ali mogu varirati od osobe do osobe.