FOTO by Zara

Moda

Satensko odijelo – atraktivan saveznik za nadolazeće svečane prigode

Daria Lovrić 13. travnja 2022.

Za svečani LOOK umjesto haljine biramo odijelo

Nakon Uskrsa, počinje vrijeme krštenja, pričesti, krizmi i vjenčanja. S obzirom na pandemiju, velik broj svečanih događanja bio je odgođen. Radi trenutne bolje situacije vjerujemo da već sada u svom kalendaru imate nekoliko narednih vikenda raznorazne evente.

Prva asocijacija na svečani stajling najčešće je haljina, međutim ako je odijelo dovoljno dobro za svečanu prigodu poput crvenog tepiha, savršeno će odgovarati i za proslave krštenja ili prve pričesti.

Zara

Oblačenje ženskih odijela datira od kraja 19. stoljeća, kada su žene nastojale ostaviti dojam ozbiljnosti i samopouzdanja. Na popularnosti su ženska odijela ipak dobila tek 40-ih godina dvadesetog stoljeća. Ženska odijela se najčešće nose u poslovnim prilikama, ali vjerujemo da na krizmi ne želite izgledati kao da idete na sastanak.

Pretražili smo ponudu high street dućana u potrazi za savršenim odijelom koje će stvoriti wow efekt i istaknuti vas u masi. Pronašli smo čak dva odijela omiljenog brenda Zara u najpopularnijim bojama sezone – oceansko plavoj i smaragdno zelenoj. Oba odijela su od satena koji im pruža dodatnu dozu elegancije.

Satinirano smaragdno odijelo

Zelena je boja ovog proljeća apsolutni hit u modnom svijetu, a i dizajnu interijera. Ona simbolizira ravnotežu, mir, harmoniju i nadu. Izvrsno se slaže s bijelom, crnom, tamno plavom, ljubičastom, bež, ružičastom pa čak i žutom.

399,90 KN

Jedan pogled na ovo predivno odijelo bio je dovoljan da dobijemo inspiraciju za iduću proslavu. Blejzer je klasičnog kroja s ovratnikom s reverima, dugim rukavima s jastučićima za ramena i kopča se gumbom sprijeda. Satinirane hlače visokog struka nešto su šireg kroja s bočnim džepovima.

249,90 KN

Satinirano odijelo u oceansko plavoj boji

Plava boja, osim što je boja nadahnuća istine i razumijevanja, prenosi vibracije mira i boja je umjetničke inspiracije. Upravo zato, ne čudi što smo inspiraciju pronašli u Zarinom plavom odijelu. Efektna plava boja je rezervirana za one koji se žele istaknuti, a s ovim odijelom će vrlo lako privlačiti poglede. Osim svojom bojom i materijalom, privlači i svojim krojem.

299,90 KN

Sastoji se od cropped blejzera s ovratnikom s reverima i V izrezom i prorezanim donjim rubovima. Umjesto kopčanje, sako se veže vezicama s prednje strane. Satinirane hlače su visokog struka s naborima.

249,90 KN

Osim što su ova dva odijela idealni dijelovi savršenog svečanog LOOK-a kasnije ih možete nositi i odvojeno. Blejzeri su odličan dodatak u hladnijim proljetnim i ljetnim večerima, dok će druge hlače šireg kroja odlično pasati i u casual varijanti s bijelim tenisicama.