FOTO by Instagram @eurodesserts / @mashisoyo.homebakes / @kooke.donut

Dom

Šareni jestivi buketi od krafni najslađi su poklon za Valentinovo!

Daria Lovrić 23. siječnja 2023.

Umjesto cvijeća, biramo krafne! A vi?

Trend jestivih buketa sve je popularniji pa tako i ovog Valentinova. Dosad smo viđali razne varijacije na temu jestivih buketa – od slanih buketa, od voća i povrća, lizalica te preko onih s alkoholnim pićima i grickalicama te slatkišima, pa sve do buketa od krafni.

Slobodno možemo reći da su trend nošenja buketa od krafni započele mladenke koje sve više biraju nekonvencionalne bukete u kojima su cvijeće zamijenile mekanim slasticama u šarenom izdanju.

Jestivi buket od krafni savršen je poklon za Valentinovo!

Iako smo tek nedavno donijeli novogodišnju odluku vezanu za prehranu i planiramo se pridržavati režima koji će nas dovesti u odličnu formu, postoje dani kojima nam je dozvoljeno prekršiti koje pravilo.

Valentinovo je zasigurno jedan od tih dana. Većina parova će večer započeti odlaskom na večeru i počastiti se ukusnim jelima, nakon kojih slijedi desert. Vrijeme je da svog partnera potaknete na kupnju jestivog buketa u kojem možete oboje uživati.

Od same pomisli na mekano slatko tijesto sa šarenom glazurom koja se topi u ustima, uvaljano u mrvice različitih oblika i okusa cure nam sline.

Mnogo je varijacija slatkih buketa s krafnama. Želite li se same okušati u pripremi, poigrajte se omiljenim okusima glazura i posipom od čokoladnih ili šarenih mrvica, kokosa, te mljevenih orašastih plodova.

Gotove krafne poslažite na duge drvene štapiće i zamotajte u ukrasni papir. Svojim krafnicama možete dodati raznorazne slatkiše ili pravo cvijeće.

Osim za Valentinovo i vjenčanja ovi buketi odličan su izbor za darivanje voljenih osoba povodom rođendana i mnogih drugih proslava.