FOTO by Laura Alvarez / Instagram @thefriendlyfridgebx

Zabava

Šareni hladnjaci s besplatnom hranom na ulicama New Yorka za sve gladne građane

Krešimir Šustić 09. srpnja 2020.

Ljudska solidarnost i ovog se puta pokazala kao najjače oružje u borbi za bolji svijet!

Navikli smo na to da nas ljudska dobrota najviše iznenadi onda kada je to najpotrebnije, a s obzirom na trenutnu situaciju vezanu za pandemiju korona virusa, to se događa sve češće.

Glad u svijetu jedan je od najvećih faktora koji uzrokuje veliki broj smrtnosti iz godine u godinu, no jedna odlična vijest vezana za zaustavljanje iste dolazi nam iz američke metropole u kojoj se pokazala ljudska solidarnost na najvećem nivou.

Umjetnici i aktivisti udružili su se u borbi protiv manjka hrane u New Yorku punjenjem hladnjaka koji se nalaze na ulicama grada, zdravim namirnicama koje si potrebit dio populacije može besplatno uzeti.

Nekoliko puta dnevno volonteri dolaze na čišćenje i skladištenje frižidera, a u svoju donacijama priključile su se i brojne tvrtke, te građani kojima nije problem odvojiti nekoliko dolara za humanitarnu pomoć.

Uređaji su počeli iskakati tijekom pandemije korona virusa jer tisuće ljudi svakoga dana ostaje bez posla i nema osnovna sredstva za život.

Kako bi stvar bila dodatno interesantna, slobodni umjetnici su ih odlučili oslikati i dati im poseban i upečatljiv pečat kako bi potaknuli ostatak građana da se pridruže ovoj ljudskoj akciji za potrebite.

Osim što pomažu gladnima, hladnjaci smanjuju i otpad od ostataka hrane koje doniraju trgovački lanci i mnogi restorani.

Nadamo se kako će se svijest o ovom projektu proširiti cijelim svijetom jer dodatna vrećica namirnica zaista može nekome tko je gladan puno značiti.