FOTO by Instagram @sannamarin / @janitaautio / @ trendimag

Poznati

Sanna Marin – političarka novog kova i najmodernija europska premijerka

Daria Lovrić 13. srpnja 2022.

Najbolji lookovi 36-godišnje finske premijerke...

Mlada finska premijerka pravi je dokaz da i u političkom svijetu dolazi do promjene modnih trendova. Sanna Marin, 36-godišnja premijerka Finske ušla je u povijest kao najmlađa premijerka neke države.

Već neko vrijeme svojim političkim angažmanom, ali i privatnim životom odudara od onog na što smo navikli od ljudi u toj branši. Glavni cilj joj je dobrobit žena i onih s niskim primanjima, a na sam vrh države probila se svojim radom, aktivnošću, promišljenim kampanjama i suprotstavljanjem Vladimiru Putinu.

Javnost je zainteresirala i svojim privatnim životom i odjevnim kombinacijama. Sanna Marin udana je za nogometaša Markusa Raikkonena s kojim ima četverogodišnju djevojčicu Emmu. U slobodno vrijeme radi zgibove i tulumari po festivalima.

Povodom fotografiranja za finski magazin Trendi 2020., Sanna je izabrala crni elegantni sako s dubokim dekolteom. Radi svog angažmana na društvenim mrežama, iako je bilo i kritika, prikupila je mnoge obožavatelje koji su joj pružili podršku.

Nedavno je prisustvovala rock festivalu u kožnoj jakni, kratkim trapericama i čizmama. Naravno, nakon objave njezine fotografije s tog događanja, krenule su pohvale na internetu za „najcool šeficu vlade u Europi“.

Sliku su podijelili organizatori festivala Ruisrock na otoku Ruissalo, na području grada Turkua na jugozapadu Finske.

Sanna je sa svojim pratiteljima podijelila informaciju da je na festival otišla o svom trošku ispod fotografije sa suprugom Markusom Raikkonenom. „Danas je počeo odmor. Na putu za Turku u Finskoj i Ruisrock” – napisala je.