
FOTO by Delish
Sangria je piće bez kojeg vam ne smiju proći jesenska vikend-druženja!
A tko će vama napraviti najbolju sangriju ikada?
Sangria nam dolazi iz temperamentne Španjolske te ima bogatu povijest koja seže u srednji vijek i izvorno pilo sa starijom sortom vina pomiješanog s voćem i začinima, poput cimeta. Naša verzija sangrije lagana je i pjenušava s dodatkom vina i brandyja.

Koje je najbolje vino za sangriju?
Ne morate nužno koristiti svoje najbolje vino za sangriju budući da u njega umiješate druge sastojke. Neki od naših omiljenih su Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon.
Koje je najbolje voće za sangriju?
Želite koristiti čvrsto, aromatično voće koje može biti u vrču bez raspadanja te uzmite u obzir da će okusi biti intenzivniji koristite li aromatizirano vino. Ako vino ima note krušaka ili malina, upotrijebite ih! Što se omiljenog voća tiče – igrajte na sezonsko voće. Citrusi, kruške, brusnice i šipak izvrsni su dodaci sangriji u zimskim mjesecima! Naranče, jabuke, borovnice, jagode, breskve, borovnice, ananas, kruške, voće je koje će se fino natopiti vinom te ih je kao takve gušt jesti!

Koje druge zaslađivače mogu koristiti?
Recept sa stranice Delish, za sangriju sadrže šećer i sok od naranče kao zaslađivač. Med ili agava također su dobar izbor.
Kako mogu pripremiti sastojke unaprijed?
Pomiješajte sve sastojke i ostavite u hladnjaku dok ne budete spremni za posluživanje. Što duže mora odstoji u hladnjaku, okus postaje sve bolji i intenzivniji. Na kraju možete dodati i malo mineralne, Fantu, ili seltzer. Evo recepta!
SASTOJCI
1 (750 ml.) Boca crnog vina
Jedna čaša soka od naranče
1/2 čaše brandyja
1/4 čaša granuliranog šećera
1 naranča, narezana
1 jabuka, narezana
Jedna čaša borovnice
Jedna čaša grožđa ili bilo kojeg drugog voća po želji
1 Limenka Seltzera, može i 2 dcl Fante

Upute:
U velikom vrču pomiješajte vino, sok od naranče, brandy i šećer, a zatim umiješajte naranče, jabuke, borovnice i jagode.
Ostavite u hladnjaku do posluživanja, najbolje 2 sata. Prije posluživanja napunite seltzerom.


