Putovanja

Sandra Perković Hrvatsku ponovno učinila ponosnom!

Viktoria Šafranić 12. kolovoza 2018.

Ponovno je srušila rekord...iako ništa manje od nje nismo ni očekivali!

Naša najpoznatija atletičarka i rekorderka u bacanju diska, Sandra Perković proteklih se dana borila za titulu prvakinje na Europskom atletskom prvenstvu u Belinu, a jučer je u tome i uspjela. Po prvi put u povijesti, ona je jedina koja je osvojila 5 uzastopnih zlata i tako pomela apsolutno svaku konkurenciju. Ova serija započela je 2010. godine u Barceloni te nastavila niz u Helsinkiju, Zürichu i Amsterdamu pa sve do spektakularnog Berlina.

S nevjerojatnim hicem od 67,62 metra sve je ostavila bez daha te iza sebe ostavila dvije Njemice, Nadime Müller (63m) i Shanice Craft (62.46m). Budući da se cijelu godinu spremala za ovo natjecanje, zasluženo je osvojila titulu najbolje od najboljih.

https://www.instagram.com/p/BmWqRuqhH2k/?hl=hr&taken-by=discus70queen

Povodom toga, na svom Instagram profilu objavila je i preslatku fotografiju te napisala emotivnu poruku: “Danas sam osvojila svoje 5. zlato u nizu na Europskom prvenstvu. Nikad mi ništa nije dolazilo lako, a ni ovog puta to nije bila iznimka, ali sam uspjela namjestiti krunu i ostati fokusirana. Riječi ne mogu opisati zadovoljstvo i ponos koje osjećam u ovom trenutku…Još jednom imam priliku omotati hrvatsku zastavu oko sebe i trčati pobjednički krug, još jednom ću čuti hrvatsku krunu i još jednom ću se penjati na najvišu stepenicu sa zlatom oko vrata.”

Što drugo reći nego…Naš naklon, kraljice!