FOTO by Instagram @discus70queen

Poznati

Sandra Perković bacila svoj najbolji hitac sezone i ušla u povijest!

Daria Lovrić 21. srpnja 2022.

Prekrasna brineta osvojila je srebro na Svjetskom prvenstvu i postigla nevjerojatan rezultat

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković nastupila je na Svjetskom prvenstvu u Eugeneu i osvojila drugo mjesto s rezultatom 68.45 m što je njezin najbolji hitac ove sezone.

Nažalost, to ipak nije bilo dovoljno za zlato koje je iznenađujuće osvojila Kineskinja Bin Feng sa 69.12.

Kraljica diska ispisala povijest

Osvojivši srebrnu medalju, najbolja hrvatska diskašica Sandra Perković postala prva diskašica u povijesti s pet medalja na svjetskim prvenstvima.

Podsjetimo, Sandra je nevjerojatnu seriju započela u Moskvi 2013. osvojivši zlato te je dvije godine kasnije u Pekingu bila druga, da bi 2017. u Londonu osvojila još jedno zlato. Nakon toga uslijedila je bronca u Dohi 2019. te srebro u Eugeneu.

Sandra ima čak 12 medalja s velikih natjecanja, pri čemu ima pet sa svjetskih prvenstava što nije uspjelo niti jednoj diskašici na svijetu. Sandra zasad ima devet zlata, dva srebra i broncu s olimpijskih igara te svjetskih i europskih prvenstava.

Veliki uspjeh na natjecanju ostvarila je i 22-godišnja Marija Tolj. U svom prvom finalu na velikom natjecanju osvojila je osmo mjesto sa 63.07 m.

Osim što je hrvatska rekorderka u bacanju diska, bivša državna rekorderka u bacanju kugle, dvostruka olimpijska, dvostruka svjetska, te peterostruka europska prvakinja u bacanju diska, Sandra nas zadnjih nekoliko godina osim sportskim, oduševljava i svojim modnim uspjesima te zaraznom energijom.

Naša najpoznatija atletičarka Sandra Perković već je nekoliko godina zaredom zaštitno lice zlatnog centra LEWIKO, predstavljajući HYPE kolekciju za 2022. godinu.

Još jednom čestitamo našoj omiljenoj atletičarki na uspjesima koje niže na svakom polju.