FOTO by IMDb

Film

Sandra Bullock u novom Netflix blockbusteru!

Viktoria Mikulić 15. studenoga 2021.

Puštena iz zatvora u društvo koje joj ne želi oprostiti, žena osuđena za ubojstvo traži sestru koju je bila prisiljena napustiti...

Nakon enormnog uspjeha u filmu „Bird Box“, Sandra Bullock se vratila s onim što će zasigurno biti još jedan Netflixov blockbuster. The Unforgivable je imao dug put do američkih ekrana: film je prvi put razvijen 2010. s Angelinom Jolie na umu za glavnu ulogu Ruth. Međutim, trebalo je gotovo desetljeće da se to pokrene, a 2019. Bullock se pridružila glumi uz Violu Davis. Snimanje je počelo u veljači 2020., ali je potom dodatno odgođeno zbog pandemije COVID-19.

Bullock, koja je također producentica na projektu, izjavila je za Entertainment Weekly da je “The Unforgivable” i drama i misterij.

“Moj lik je netko tko je bio u zatvoru 20 godina zbog prilično gnusnog zločina [i] izašao“, rekla je. “Postoji nekoliko ljudi na čije je živote utjecala ovim zločinom koji je počinila, a puno je mržnje i ljutnje i gorčine i tuge povezano s njenim oslobađanjem. Ona želi pronaći tu jednu osobu, jedinu obitelj koju je imala kad je ušla, a ti se stalno pitaš: ‘Zašto to ne možeš pustiti? Ovaj član obitelji bio je traumatiziran vašim postupcima — pustite to! Prestanite iznova štetiti ovim ljudima

Dodala je: “Saznati pozadinu priče o tome zašto je učinila to što je učinila je neka vrsta gluposti. To je misterij ubojstva unutar vrlo složene drame.”

O čemu je film “The Unforgivable?”

U “The Unforgivable”, Ruth (Bullock) je puštena iz zatvora nakon što je odležala 20 godina iza rešetaka zbog ubojstva policajca. Pokušava obnoviti svoj život dok traži mlađu sestru koju je bila prisiljena ostaviti kad je otišla u zatvor – ali joj je teško ponovno se asimilirati u društvo. Ne samo da je proganja njezina prošlost, već je također prijete, maltretiraju i osuđuju gotovo svi na koje naiđe — kao i neki zlokobni igrači koje ona ne vidi, a koji žele osvetu.

Je li film “The Unforgivable” istinita priča?

The Unforgivable nije temeljen na istinitoj priči, već se temelji na britanskoj miniseriji pod nazivom Unforgiven. Saga od tri epizode prvi put je emitirana 2009. godine i prati istu radnju kao i novi film, sve do imena mnogih likova. Međutim, nije iznenađujuće da se britanska serija odvija u Velikoj Britaniji, a ne u SAD-u, kao što je slučaj s filmom.

Još malo se moramo strpjeti jer “The Unforgivable” dolazi na Netflix 10. prosinca, a mi ne sumnjamo da ćemo ga pogledati u jednom dahu, baš kao i svaki film gdje glavnu ulogu igra Sandra Bullock.