Ljepota

Šampon ili regenerator? Što stavite prvo kada perete kosu?

admin 27. svibnja 2022.

"Obrnuto pranje" novi je trend za pranje kose

Sigurni smo da ste u ime lijepe i zdrave kose u stanju napraviti baš sve, a kada se radi o novim metodama i načinima njege TikTok je mjesto s bezbroj prijedloga.

Tamo se mogu naći razni trikovi za bilo koji segment života, a mi smo naišli na jedan koji bi mogao biti vrijedan dobre rasprave.

Obrnuto pranje kose” je, prema onima koji su ga isprobali, bolji i učinkovitiji način pranja koji vašu kosu čini sjajnijom, mekšom i lepršavijom.

Kao što i sam naziv govori riječ je o obrnutom nanošenju vaših preparata za pranje, tj. umjesto da prvo nanesete šampon pa onda regenerator, tajna je u tome da kosu prvo operete regeneratorom, a tek onda nanesete šampon.

Stručnjaci kažu da obrnutim pranjem kose možete dobiti bolji volumen te da kosa zapravo može izgledati punije. Ljudi također tvrde da kada su regenerator nanijeli prije šampona, to je njihovu kosu učinilo mekšom jer se on lakše upija.

Ovo je odličan trik pranja za sve one koji imaju glatku ili izrazito suhu kosu, a trebalo bi funkcionirati i za one koji imaju masno vlasište ili žele dodati malo volumena.

Ako ste u potrazi za trikovima koji će vašoj kosi dati punoću i sjaj svakako isprobajte ovu metodu, možda vam se rutina pranja kose promijeni zauvijek.