FOTO by PR

Recepti

Samoborski The Chameleon Gin u nikad ljepšem izdanju!

PR 28. listopada 2021.

Sjećate li se gina indigo-plave boje koji se mijenja u predivnu ružičastu boju pri miješanju s tonikom? Upoznajte ga u potpuno novom elegantnom izdanju, otkrijte recepte za Noć vještica i popravite si raspoloženje kao nikada do sad!

The Chameleon gin, premium craft gin koji mijenja boju i raspoloženje na bolje, stigao je u novome ruhu. Unatoč novoj prekrasnoj boci, sačuvao je svoje originalne boje, pa čarolija miješanja s tonikom i njegova promjena boje i dalje jednako iznenađuje sve one koji će ga s guštom popiti.

No, ovaj put nećete morati čekati da ga otvorite i krenete s pripremom, jer taj WOW efekt dobit ćete već samim pogledom na njegov premium izgled.  Elegancija nikad ne izlazi iz mode, zar ne? 

Nova spektakularna staklena boca stiže iz prestižne talijanske tvornice stakla Bruni Glass, iz koje stižu mnoge boce vrhunskih pića diljem svijeta, poput Crystal Head Vodke poznatog hollywoodskog glumca Dana Akroyda. Debljina stakla podsjeća na kvalitetne whiskey edicije, a crno-ljubičasta sjajna etiketa s malenim kameleonom dočarava cijelu filozofiju ovog pića. 

I osim što će izvrsno izgledati u vašoj staklenoj vitrini, baru, na šanku i stolu, zadivit će i svakog tko ga primi kao poklon, a zamislite koja je tek čarolija kad ga pomiješaju i probaju…mljac! 

Posebnost ovog premium ručno rađenog gina je i u njegovim sastojcima. Za razliku od većine craft ginova, The Chameleon Gin ne koristi ekstrakte. Stvaran je u malim i ekskluzivnim serijama sa dugom i sporom destilacijom u bakrenom kotlu za destilaciju, poput onih u destilerijama američkih viskija i burbona te francuskih konjaka, a cilj je isti – maksimizirati okuse i arome.

Kombinacija sastojaka ružinih latica, borovica poznatijih i kao klekove bobe, korijandera, štapića cimeta, đumbira, klinčića i sušenih narančinih korica zajedno ga čine posebnim. Proces maceracije traje 24 sata, a plave latice egzotičnog cvijeta samo su šlag na vrh torte koja sljubljuje sve okuse u jedan savršeni gin.

Lovro Strmoli, Master Distiller iz Pine Craft destilerije, godinama je stvarao ovu posebnu recepturu te ju zadržao tajnom u cjelokupnoj proizvodnji Supreme Distillery, gdje se ovaj gin počeo proizvoditi 2019. godine. Tajnost recepture se pokazala presudnom zbog kopija koje su se nedavno pojavile na tržištu: „To me nimalo ne brine, jer prije ili kasnije pročuje se što je original. Stoga dobro pogledajte etiketu, gdje je proizvodnja, koji postotak alkohola je u pitanju i jel to na etiketi kameleon ili zapravo iguana…“ 

Nadodaje i da ga je to sve samo dodatno motiviralo, pa je povodom Noći vještica za The Chameleon Gin iskombinirao dva prigodna koktela koji će vam se sigurno svidjeti, ali OPREZ! Uživajte u njima umjereno i nemojte reći da vas nismo upozorili!   

The Chameleon Gin zapratite na Facebooku i Instagramu.

The Chameleon’s Blood

Sastojci:

  • 1 štamprlek The Chameleon Gina
  • 3 štamprleka kvalitetnog soka od višnje
  • 2 čajne žličice grenadine
  • ¼ kapsule aktivnog ugljena
  • led

Priprema:

Dodati sve redom u shaker, dobro protresti u shakeru dok cijeli koktel ne postane jednolično tamno crvene boje. Uliti u čašu i pijuckati kroz noć.

*štamprlek je mjerica 0,3 dcl

Blacktini

Sastojci:

  • 1 štamprlek The Chameleon Gina
  • 3 štamprleka Vermoutha
  • ½ kapsule aktivnog ugljena

Priprema:

Tajna je u hladnim sastojcima. Iako se Martini obično miješa, ovaj koktel treba dobro protresti u shakeru kako bi se aktivni ugljen ravnomjerno raspodijelio kroz cijelo piće. Uliti ga u čašu hladnog i pijuckati kroz noć.

*štamprlek je mjerica 0,3 dcl