FOTO by Patrik Marcan/PJACER

Putovanja

Saltwater Oasis Wellness&Spa – Bale u Istri dobile su fantastičan bazenski kompleks!

Una Lora Banjac 05. lipnja 2024.

Ovdje ćete disati zrak obogaćen jodom i morskim solima, uživajući u opuštajućem iskustvu

Nedavno je u Istri realiziran jedan sasvim poseban projekt, a riječ je o projektu otvoreno-zatvorenog bazenskog kompleksa, s toplo-hladnom vodom i pratećim wellness centrom imena Saltwater Oasis, lociran u Mon Perin u Balama.

Patrik Marcan/PJACER

Ovo je jedini Wellness & Spa centar u Hrvatskoj smješten unutar Kamp Resorta, a tu ste okruženi mediteranskim zelenilom, samo nekoliko koraka od kristalno čistog mora.

Patrik Marcan/PJACER
Patrik Marcan/PJACER

Arhitekti su inspiraciju za ovaj kompleks pronašli u zanimljivom fosilu Nautilus koji je tijelom u skladu sa zlatnim rezom – kompozicijskim zakonom koji najviše odgovara ljudskom oku!

Patrik Marcan/PJACER

Uz prateći sadržaj, na razini prizemlja, smješteni su bazeni vodene površine od 300 četvornih metara, projektirani kao slani s mogućnošću dogrijavanja tijekom zimskih mjeseci kako bi se centar koristio tijekom cijele godine.

Vanjski bazen planiran je kao umjetno jezerce okruženo sunčalištem iz kojeg se uzdiže prozračna rešetkasta čelična konstrukcija u obliku listova na kojoj je ovješena kupola s aluminijskim pokrovom.

Patrik Marcan/PJACER

Kupola, odnosno svod iznad bazena, stvara nevidljivu barijeru između čovjeka i prirode što nazivamo biomimikrijom u arhitekturi.

Na prvoj etaži smješteni su wellness centar, odnosno prostorije za masažu, saune i relax zonu  koje pridonose i unapređuju psihofizičko, duhovno i emocionalno zdravlje.

Patrik Marcan/PJACER

Kako se fosili često mrijeste zajedno, pored Nautilusa arhitekti su dodali školjku i u nju smjestili prostor višenamjenske dvorane. Dvorana služi za priredbe, zajedničke aktivnosti, svadbe, panel-prezentacije i slično.

Ovdje ćete disati zrak obogaćen jodom i morskim solima, uživajući u opuštajućem iskustvu. Ovakva je tradicija blagostanja bila omiljena među drevnim rimskim patricijima, o čemu svjedoče ostaci rimskih vila.

Vrijedi posjetiti, zar ne?