S.O.S. savjeti za borbu protiv insekata!

Viktoria Mikulić 22. kolovoza 2019.

Donosimo nekoliko zlata vrijednih trikova kako se riješiti letećih neprijatelja…

Ljeto nam donosi toliko lijepih stvari, no ipak ne možemo zažmiriti na onu jednu manu, a to je učestala pojava insekata u našem okruženju.

Koliko god se trudili, jednostavno je nemoguće izbjegnuti ih, no evo nekoliko učinkovitih savjeta kako ih se riješiti barem na neko vrijeme:

1. TALOG KAVE

Vjerovali ili ne, talog kave jednostavan je i efikasan repelent protiv komaraca. Nakon što skupite određeni talog kave, stavite ga na aluminijsku foliju na tanjur te čuvajte na hladnom mjestu dok se ne osuši.

Zatim zapalite talog dugom šibicom ili upaljačem sve dok ne počne dimiti. Već nakon nekoliko minuta, vidjet ćete da nema nijednog komarca u blizini.

2. JABUČNI OCAT

Ovaj trik definitivno nije za svakoga, osobito ne za one koji ne podnose miris jabučnog octa. No ako se zbilja želite riješiti insekata, pomiješajte 3 žlice octa s 2 dcl vode i dodajte malo meda te isto popijte.

Vaša koža lučit će miris octa koji insekti jednostavno ne podnose (ovaj savjet najbolje je iskoristiti unutar vlastita četiri zida).

3. LAVANDA

Miris lavande jedan nam je od dražih, a ova učinkovita biljka može se koristiti na više načina. Ako u blizini imate baby ulje, nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande i razmažite po cijelom tijelu. Ako vam dolaze gosti i želja vam je sjediti na terasi ili u dvorištu, ovo je najbrži i najmirisniji savjet koji će svi htjeti isprobati.

Ako pak imate malo više vremena, zasadite lavandu na terasi ili balkonu jer ona ne samo da će otjerati komarce, već će i pozitivno djelovati na vaše raspoloženje.

4. MASLINOVO ULJE

Komarci se najčešće okupljaju u blizini vodenih površina pa ih tako možemo često vidjeti i kraj lokvica koje se nalaze u teglicama za cvijeće, a kojih većina ima barem nekoliko. Kako bi im pokvarili zabavu, u teglicu nakapajte tek nekoliko kapi maslinovog ulja koje se neće ni primijetiti, a neželjenim insektima više neće biti ni traga.

5. BOSILJAK

Jedan od najjačih repelenata koji svojim mirisom neće tjerati samo komarce, već  i sve ostale insekte koji vam se nađu na putu definitivno je bosiljak. Ako pak dođe do ugriza komaraca, dovoljno je listovima bosiljka protrljati mjesto uboda kako bi smanjili svrbež.

6. RAID PROIZVODI

Ako ipak želite ići na sigurno i jednostavno rješenje te vam se ne da isprobavati nove načine u borbi protiv insekata, onda su Raid proizvodi kao stvoreni za vas.

Sada kada se već bliži kraj godišnjih odmora, sa sigurnošću možemo reći da su spirala za zaštitu na otvorenom, električni aparatić s tekućinom, klopka za mrave i nezaobilazni Raid sprej naši favoriti koji su nas proteklih dva mjeseca adekvatno štitili te nam dopuštali da bezbrižno uživamo u čarima ljeta.

 

Za još više informacija o must-have Autan i Raid proizvodima protiv insekata posjetite njihovu službenu Facebook stranicu Sezona bzzz briga!