FOTO by Instagram @nanness.wondergarden / @rhondadwhitney

Dekor

Ružičasti sukulenti u obliku ruže unijet će romantičnu notu u vaš interijer!

Daria Lovrić 05. siječnja 2023.

Kako li su samo divni!

Sukulenti su atraktivan trend među kućnim biljkama koji ne jenjava i svakodnevno nas oduševljava efektnim izdanjima kojima želimo ukrasiti svoje domove.

Oni ne zahtijevaju puno vode i svakodnevnu brigu, a savršeno se uklapaju u svaki ambijent i prekrasna su dekoracija.

Ružičasti sukulent u obliku ruže
Ružičasti sukulent u obliku ruže

Ruže su od davnih dana poznate kao romantično cvijeće koje poklanjamo voljenim osobama. Rezane ruže imaju kratak životni vijek i krase naše domove svega nekoliko dana, međutim pronašli smo alternativu.

Riječ je o sukulentu koji izgleda baš poput romantične ruže, dugo traje i ne zahtijeva preveliku brigu.

Ružičasti sukulenti novi su trend u uređenju interijera!

Greenovia Aurea ili poznatija kao Pink Mountain Rose sukulent je prekrasnog i specifičnog izgleda koji podsjeća na pupoljak ruže. Očaravajući sukulenti dolaze u ružičastoj boji i međutim mogu poprimiti nevjerojatne nijanse pastelno zelene i ljubičaste što pojačava dojam ruže.

Kako sazrijeva, može doseći promjer do 25 centimetara. Ova vrsta sukulenata zahtijeva klasično povremeno zalijevanje poput sukulenata drugih vrsta stoga nemojte pretjerivati.

Greenovia Aurea sukulenti ne vole hladnoću i preferiraju toplu klimu. Odlučite li se za sadnju ove biljke na otvorenom, pobrinite se da ima dovoljno sunčeve svjetlosti. Biljku možete razmnožavati reznicama, listovima, nasadima ili sjemenom, ali ne zahtijeva često presađivanje. Kao i za sve druge vrste sukulenata, dobro drenirana mješavina tla je neophodna.

Ovi predivni sukulenti u obliku ruža izgledaju kao da su proizašli iz Disney bajki i svaki put kad ih pogledate izmamit će vam osmijeh na lice.

Želite li ukrasiti svoj dom šarmantnim ružičastim sukulentima ili iznenaditi mamu, baku, prijateljicu ili neku drugu voljenu osobu, možete ih naručiti već od 5€ putem Etsy web trgovine.