FOTO by Instagram @clara.milano / @ stocklandbalgowlah

Moda

Ružičasta lanena košulja je ultimativni hit za ljeto 2023.

Viktoria Mikulić 26. svibnja 2023.

Bez nje se ne isplati ići na godišnji odmor jer osim što će vas štititi od neželjenih sunčevih zraka, osjećat ćete se ugodno na svakom koraku...

Ususret ljetnim danima, jedan materijal posebno nam je drag, stoga smo odlučili predstaviti vam sve prednosti nošenja istog ljeti. Riječ je o lanu koji je idealan za visoke temperature i vlažnu klimu. Za nas je nošenje lanenih tunika i haljina, lanenih košulja ili bluza vrhunski svakodnevni luksuz tijekom toplijih mjeseci.

I ne volimo lanenu odjeću ljeti samo zbog svoje prirodne, bezvremenske ljepote, nošenje lana zapravo nudi mnoge prednosti u toplijem vremenu.

Zbog ljupke lanene košulje s potpisom Stradivariusa istražili smo prednosti nošenja lanene odjeće!

Lan je prozračan

Zbog svog tkanja i prirodnih svojstava biljke lana, lanena tkanina je prirodno prozračna, dopuštajući strujanje zraka između vlakana. To znači da nošenje lanene odjeće umjesto odjeće od sintetičke tkanine održava toplinu tijekom vrućeg vremena. Struktura tkanine znači da nježno lebdi od vašeg tijela, umjesto da prianja, što vas također održava hladnijim.

Upija vlagu

Kada nosite lanenu haljinu, lanene hlače ili bilo koji drugi komad lanene odjeće, tijelo je oslobođeno vlage. Lanena tkanina je vrlo upijajuća i brzo će ukloniti znoj s kože. Ne samo da lan upija vlagu, već je brzo otpušta natrag u zrak. Zbog svoje molekularne strukture laneno platno može upiti čak 1/5 svoje težine prije nego što postane vlažno ili mokro.

Toplinska vodljivost

Osim hladnoće i visoke sposobnosti upijanja, lan se može pohvaliti i urođenom sposobnošću provođenja topline. To znači da se toplina vašeg tijela može prenijeti kroz tkaninu.

Sada kada smo objasnili prednosti lana, vrijeme je da vam pokažemo svog favorita u ljetnim mjesecima. Instagram hashtag #stradilooks otkrio nam je jednu modnu entuzijasticu koja je odjenula ružičastu lanenu košulju uz traperice i razigrani nakit te postala nepresušan izvor inspiracije za naše ljetne outfite.

Ova lanena košulja može se pronaći u Stradivariusu po cijeni od 19,99 €, a možete je kombinirati uz kupaći kostim, bijele kratke hlačice, mini suknju ili nositi preko slip haljine u večernjim prigodaa, kao i topića i tajica u sportskoj varijanti. U svakom slučaju, pink lanena košulja je must have u ljetnim mjesecima.