FOTO by Instagram @kotromanicevo_etno_selo

Putovanja

Rustikalno mjesto za istinski odmor u dodiru s prirodom

Daria Lovrić 09. lipnja 2022.

Raj za ljubitelje prirodnih ljepota na samo 45 km od granice s Hrvatskom

U potrazi za šarmantnim lokacijama idealnim za getaway vikend, otkrili smo pravi dragulj u blizini Dervente u susjednoj Bosni i Hercegovini. Turističko etno naselje “Kraljevsko selo Kotromanićevo“ izgrađeno je na obali rijeke Veličanke, bogatoj ribom i školjkama što govori mnogo o njenoj čistoći.

Uklopljeno u ambijent netaknute prirode, savršena je destinacija za čarobni odmor u starinskom kraljevskom interijeru i eksterijeru i staroj arhitekturi bosanskih kraljeva.

Turističko etno naselje "Kraljevsko selo Kotromanićevo“ 1
Kraljevsko selo Kotromanićevo

Bajka koja živi

Kraljevsko selo Kotromanićevo raspolaže s kapacitetom od 30 ležaja u drvenim klimatiziranim kolibama, građenim od prirodnih materijala. Sam smještaj je prilagođen starinskoj arhitekturi s mnoštvom modernog sadržaja.

Turističko etno naselje "Kraljevsko selo Kotromanićevo“ 2
Kraljevsko selo Kotromanićevo

Svaka kuća za odmor sadrži mali dnevni boravak, spavaću sobu, kupaonicu s tuš kabinom, mini barom i TV- om. Svaki objekt ima i vlastito dvorište s roštiljom kao bi u mogli neograničeno uživati u privatnosti.

Restoran tradicionalne kuhinje „Kraljevska Voda“

Susjedna Bosna i Hercegovina poznata je po vrhunskoj gastronomiji i nevjerojatnim specijalitetima. U okviru turističkog etno naselja „Kraljevsko selo Kotromanićevo“ nalazi se jedan od najboljih restorana tradicionalne kuhinje u dobojskoj regiji.

Jedinstven po arhitekturi, s mnoštvom artefakata i replika srednjovjekovnih grbova, štitova, mačeva i antikviteta, interijer restorana podsjeća na starinsku kraljevsku kuću u kojoj će sva vaša čula uživati. Sva su jela pripremljena na tradicionalan način po starinskim receptima što im daje posebnu čak i oživljava okusne pupoljke.

Osim opuštanja u rustikalnim kućicama i kušanju ukusnih jela, možete uživati u mnogim drugim aktivnostima. Ako ste ljubitelji aktivnog odmora preporučujemo šetnju po netaknutoj prirodi brežuljkastih predjela Vučjaka, posjete srednjovjekovnim tvrđavama u okruženju (Doboj, Modriča, Maglaj, Tešanj, Slavonski Brod).

Turističko etno naselje "Kraljevsko selo Kotromanićevo“ 3
Kraljevsko selo Kotromanićevo

Turističko etno naselje “Kraljevsko selo Kotromanićevo“ nudi mogućnost organizacije viteških turnira i srednjovjekovnih večera, organizirani lov s lokalnim udruženjima, lovačka druženja, ribolov na rijeci Bosni, Veličanki i Ukrini, a za prave avanturiste u ponudi možete pronaći paragliding na Ozrenu, Mountain Bike ture po Preslici, Ozrenu, Vučjaku i Krnjinu, paintball na Preslici.

Nema odmora bez pravog hedonističkog tretmana koji će relaksirati vaše tijelo, stoga si obavezno priuštite wellness u Banji Vrućici ili relax masažu u sobi.

Posebne trenutke s voljenom osobom zabilježite slikajući se u kostimima princeza i vitezova.

Turističko etno naselje "Kraljevsko selo Kotromanićevo“
Kraljevsko selo Kotromanićevo
Turističko etno naselje "Kraljevsko selo Kotromanićevo“ 4
Kraljevsko selo Kotromanićevo

Mi smo pronašli svoju iduću destinaciju za vikend putovanje! Ako je i vas zaintrigirao ovaj skriveni biser posjetite njihovu web stranicu i iznenadite voljenu osobu bijegom u prirodu.

Turističko etno naselje "Kraljevsko selo Kotromanićevo“ 5
Kraljevsko selo Kotromanićevo