FOTO by IMDb

Zabava

“Running up that hill” – soundtrack koji ne izlazi iz glave

admin 01. lipnja 2022.

Hit Kate Bush iz 1985. ovih je dana na "repeatu", a sve zbog serije Stranger Things

Glazbeni ukus popularne glumice iz serije Stranger Things vratio je hit Kate BushRunning Up That Hill” na vrh velikog broja glazbenih ljestvica. Serija Stranger Things ovih dana ruši sve rekorde gledanosti i upravo je s trona svrgnula nedodirljivi Bridgerton.

Foto: IMDb

Četvrta sezona stvarno nas je prisjetila zašto ova serija uživa toliku popularnost i bez obzira što smo na četvrtu sezonu čekali više od tri godine – isplatilo se. Serija Stranger Things ima i odlične soundtrackove unutar svojih epizoda i trudi se promovirati neke davno zaboravljene hitove koji su harali dok se neki od nas nisu niti rodili.

U trećoj sezoni slušali smo stihove hita iz 1984 godine – “Neverending story”, a četvrta sezona podigla je iz pepela hit koji je također žario i palio 1985. godine. Radi se o pjesmi “Running up that hill” pjevačice Kate Bush koja djeluje kao sidro za stvarni svijet i na kraju spašava Maxa od zarobljavanja pod Vecninom čarolijom.

Running Up That Hill” je pjesma engleske kantautorice Kate Bush. Bio je to prvi singl s njezina albuma Hounds of Love iz 1985., objavljenog u Ujedinjenom Kraljevstvu 5. kolovoza 1985.

Bilo je to najuspješnije od Bushevih izdanja iz 1980-ih, ušavši na UK Singles Chart na 9. mjesto i na kraju na 3. mjesto, njezin drugi najviši singl. Singl je također imao utjecaja u Sjedinjenim Državama, omogućivši pjevačici velik uspjeh.