FOTO by Instagram @botter_paris

Bizar

Rukavice od prezervativa – novi modni izričaj na Paris Fashion Weeku

admin 30. rujna 2022.

Evo što nas čeka u nadolazećih sezoni...

Više nas uopće ne iznenađuju stvari koje viđamo na modnim pistama jer proteklih godina svijet visoke mode postaje jedno čudno, a često i otkačeno mjesto.

Da uvijek postoji nešto novo što nas ipak može iznenaditi pokazuje i detalj na ovotjednom Paris Fashion Weeku, a riječ je o prezervativ rukavicama.

Da, dobro ste pročitali, slika vas ne vara, radi se o rukavicama od prezervativa koje su neki modeli imali kao upečatljivu statement točku.

Možda je modni izričaj povezan i s dolaskom nove pandemije Covida pa bi ovo moglo biti jedno od praktičnijih rješenja.

Prezervativ rukavice
FOTO: Instagram @botter_paris

Prezervativi su zapravo bili napunjeni vodom kako bi se stvorio takozvani “fishbowl type look” što bi mogli grubo prevesti kao “akvarij look“.

Prezervativ rukavice kreirali su dizajneri Rushemy Botter i Lisi Herrebrugh s jednim jednostavnim ciljem – donijeti vodu na pistu!

Kada pročitamo o čemu se zapravo radi i poruci koja je trebala biti poslana, ima smisla i spustit ćemo gard, ali ruku na srce bilo je i drugih načina za prenijeti poruku. Istina, onda se ne bi toliko pisalo o tome i priča ne bi prenijela poruku u željenom obujmu.

Možda nije bio najjednostavniji zadatak dizajnirati rukavice od prezervativa i bilo je mnogo pokušaja prije no što smo postigli uspjeh. Ove rukavice su osmišljene kako bi podigle svijest o svjetskim oceanima i prikazuje ruke modela uronjene u vodu. Moramo priznati da je bizarno, ali i pomalo romantično” – izjavio je Botter.

Pokazalo se da rukavice nisu jedini neobični dodatak kojeg su dizajneri koristili u prenošenju poruke – u kolekciji se pojavila i torba u potpunosti napravljena od leda.

Nadamo se da smo vidjeli sve i da nas na idućim revijama uistinu više ništa neće moći iznenaditi.