FOTO by Bread Club

Dom

Ručno rađene buhtle s nadjevom od šljiva najslađi su novitet poznate zagrebačke pekare!

Viktoria Mikulić 09. listopada 2024.

Sočne, mekane, pufaste...

Gotovo smo uvjereni da nema odrasle osobe u Hrvatskoj koja barem jednom nije probala buhtlu, makar u djetinjstvu. Buhtle su tradicionalno pecivo, odnosno slatke ili slane kiflice od dizanog tijesta koje se peku zajedno, obično u okruglim zdjelama, tako da se drže jedna za drugu i stvaraju mekanu, pufastu strukturu.

Kada se ispeku, odvajaju se ručno i često se poslužuju tople. Buhtle su najčešće punjene pekmezom, džemom, sirom, makom ili čokoladom, mada postoje i verzije bez punjenja. U tradicionalnim receptima koristi se pekmez od šljiva. Često se posipaju šećerom u prahu i poslužuju uz topli napitak poput čaja ili kave. Mogu se jesti za doručak, užinu ili desert.

Priprema buhtli zahtijeva strpljenje, ali krajnji rezultat je mekani, ukusni desert koji budi nostalgične uspomene. Ako niste spremni zasukati rukave u vlastita četiri zida, a buhtle naprosto obožavate, dopustite da vam predstavimo novu poslasticu poznatog Bread Cluba.

Kod ove famozne pekare, priča je krenula od prirodnog kvasca, sourdougha, levaina, kiselog tijesta – kako god ga zvali. Kada su shvatili što može učiniti malo fermentiranog brašna i vode, nisu niti trenutak dvojili, već su otvorili pekaru koja radi kruh s prirodnim kvascem.

Uz ovaj jedinstveni kruh, obožavamo njihova sočna peciva punjena raznovrsnim kremama. Njihove kreme čine idealnu nadopunu teksturi tijesta koje već samo po sebi diktira karakterističan okus pastry slastica. Unutar njihove ponude možete pronaći croissante, twice baked croissante, cruffine i muffine.

Sada su nas iznenadili novom slasticom – buhtlama s punjenjem od šljive i finalnim touchem od vanilije. Ručno rađene buhtle s nadjevom od šljiva dostupne su po cijeni od 2,80 eura, a možete ih pronaći na 6 lokacija diljem Zagreba.

Iako ih još nismo isprobali, video na Instagramu mami nas da se po iste zaletimo već danas. Koga vodite na ove preukusne buhtle?