FOTO by Instagram @no.kat.zg / @coatednail

Ljepota

Royal blue nokti za kraljice stila

Daria Lovrić 19. svibnja 2022.

Hit boja za upečatljivu ljetnu manikuru

Ljubiteljice atraktivnih boja i aktualnih trendova ne mogu odoljeti hladnim tonovima royal blue manikure. Ova posebno popularna nijansa plave boje poznatija je i pod nazivom „kraljevsko plava“.

Upečatljiva plava, označavana hashtagom #royalblue svoje je mjesto pronašla ispod božanstvenih fotografija spektakularno uređenih interijera, efektnih modnih kombinacija i atraktivnih modnih dodataka. Njezina popularnost ne jenjava i ovog puta se preslikava i na nokte.

Ova posebna nijansa plave boje, slična je intenzitetu elektro plavoj i dobro je poznata i na polju umjetnosti. Koristili su je majstori i umjetnici poput Picassa i Matissea u dvadesetom stoljeću.

Kraljevsko plava je prvi put dobila ime 1810. godine u Engleskoj. Kasnije su haljine za kraljicu Charlotte izrađivane od tkanina u toj boji. Često se naziva i „Queen of the blue“ i „Imperial blue“.

Nokti u kraljevsko plavoj boji ostavljaju dojam elegancije plijene pažnju. Cijeli LOOK mogu podići na jedan viši nivo i dati mu dašak profinjenosti – baš kao da ste „plave krvi“.

Postoji mnogo varijacija plave boje, međutim koja god od ovih nijansi bila vaš izbor, najvažnije je da će vas razvedriti i da će vaši nokti biti upečatljivi i atraktivni.

Royal blue nijansa odlično paše na noktima različitih oblika i duljina. Radilo se o bademastom, oštrom ili zaobljenom obliku, srednjim, dugim ili kratkim noktima, vaša će manikura izgledati spektakularno.

Slobodno se poigrajte i nail artom, dio noktiju uredite francuskom manikurom ili kombinirajte ju s drugim nijansama sigurno nećete pogriješiti. iako se radi o “hladnoj boji” mi ju posebno volimo nositi baš na plaži.