FOTO by Instagram @my_pomandme / @asd_divinoamoreinsieme

Zabava

Rolanje ili bicikl? Koji ste vi tim?

Daria Lovrić 29. travnja 2022.

Što ti biraš ovog vikenda?

Dolaskom proljeća i lijepih dana većina nas sve više vremena provodi na otvorenom u prirodi, a neke od naših omiljenih aktivnosti su vožnja bicikla i rolanje.

Osim što je rolati se ili voziti bicikl zabavno, pomaže i kod očuvanja zdravlja, ali i mršavljenja. Upravo zato je pravo vrijeme da izaberete jednu od ove dvije aktivnosti i zaputite se s najboljom prijateljicom, djecom ili partnerom u prirodu.

https://www.instagram.com/p/B1MG4lGlyjW/

Od svih lokacija naši favoriti su Bundek ili Jarun, međutim ako ne živite u Zagrebu, možete se zaputiti na bilo koje mjesto gdje imate lijep izbor biciklističkih staza okruženih zelenilom.

Vožnjom bicikla stječete kondiciju, gubite kile i oblikujete mišiće, a ako ste biciklom zamijenili automobil, onda i pomažete pri očuvanju okoliša. Redovitom vožnjom možete smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti i visokog tlaka, povećati izdržljivost organizma, te utjecati na poboljšanje probave i smanjiti stres.

https://www.instagram.com/p/CS4Aq5Aq2Xg/

Za one koji nemaju bicikl ili su im draže role, dobra je vijesti da je rolanje također aerobna aktivnost koja poboljšava zdravlje organizma. Kod rolanja, cijelo tijelo „radi“, što znači da se ono razgibava i jača i dovodi do rezultata.

Neke od prednosti ove omiljene aktivnosti su dobra kondicija, velika izdržljivost i definirani mišići stražnjice i nogu. S rolanjem možete vrlo brzo razviti osjećaj za ravnotežu i ući u formu, a pritom se dobro zabaviti.

https://www.instagram.com/p/Cc7y8CZDV_Q/

Rolanje i vožnja biciklom aktivnosti su u kojima možete učiniti nešto pozitivno za svoje tijelo i um, ali i provesti kvalitetno vrijeme s dragim osobama. Djeci će se posebno svidjeti ovakav vid druženja, pa zašto ne bi baš ovog vikenda spojili ugodno s korisnim.