Robert Sever predstavio novu kolekciju – jesu li očekivanja opravdana?

Marko Stipić 30. ožujka 2017.

Sinoćna revija kojom je službeno započeo BIPA FASHION.HR obilježena je velikim odazivom i još većim oduševljenjem.

Kreator koji je imao čast prezentirati je Robert Sever. Dizajner čija se kolekcija budno priželjkivala uspio je opravdati hype koji su stvorili ljubitelji mode.

Pastelne note i floralni printovi dominirali su pistom. Prvi dio kolekcije koji je prezentiran djelovao je poprilično skromno, ali ozbiljan preokret je uslijedio u drugom dijelu kada su na opće oduševljenje prezentirani genijalni lookovi; hlače floralnog printa s odgovarajućim kaputom, beige košulja s intrigantnim detaljima na rukavima, te plava floralna haljina kakvu je nosila i Nina Badrić, Severova počasna gošća.

„Ono što je nama najbitnija stvar jest da je odjeća izrazito nosiva, ženstvena i uporabljiva svaki dan, odnosno da ona ne zahtijeva posebnu prigodu. Ništa pre ekstravagantno što bi zahtijevalo poseban event. Ta odjeća kreirana je tako da godi i laska ženi. Kreirana je za suvremenu ženu. Ako ne ispunim te stvari prilikom dizajniranja ni ne radim ih, niti prikazujem. Najbitnije mi je da žene tu robu žele.” rekao je Sever.

Element iznenađena bili su komadi crne boje koji iako su pratili prozračni, ženstveni i elegantni vibe, svojom bojom u potpunosti su odskakali od ostatka kolekcije.

Sever objašnjava kako iza tih komada ne stoji neka posebna poruka, već jednostavno želja dizajnera da određene komade prikaže i u drugačijim varijantama boje.

“Dosta naših klijentica primjerice ne voli pastel, ne voli jake boje… Naprosto htio sam prikazati te siluete u drugim tonovima. To je mali odmak s crnom bojom, odnosno to je tamno siva s crnim suknjama i čipkom. Mislim da je to jedan chic moment ne toliko radi šok momenta već čisto da vidim može li ta silueta funkcionirati u nečemu što nije svijetlo.” Nastavio je.

Ni na ovosezonskom predstavljanju kolekcije nisu izostale krune, kojima je Sever zaslužio slavu i prepoznatljivost na hrvatskoj modnoj sceni.

“Detalje uvijek kreiramo na kraju i prilagođavamo ih samim kreacijama, odnosno hoćemo li look upotpuniti krunom, naušnicama… Uvijek pokušavamo paletom boja samih kruna popratiti odjeću. Karakteristično za naše krune je i to što se koriste samo staklene perle, nikako jeftine plastične. Svaka kruna nova je ideja što predstavlja izazov, tim relativno malim dodatkom reći kako je to Robert Sever… Dati potpuno jasnu definiciju koju će ljudi prepoznati. ” Objasnio je.

Makeup potpisuje Saša Joković, makeup genij koji look opisuje kao lagan i ženstven.

“Malo samo rumenila u kremi, malo samo pudera i korektora za prekrivanje eventualnih nepravilnosti… Sve u svemu vrlo fresh i svježi makeup, odnosno no make-up make-up.”

https://youtu.be/x4gh6kKuwnc