Moda

River Island je vratio popularni peplum trend

Mia Vodopija 15. lipnja 2021.

Poslovne i casual kombinacije postaju glam uz baby blue top s točkicama!

Peplum trend se vratio! Izvire iz topića i haljina u trgovinama zahvaljujući vrhunskim dizajnerima. Peplum ne mora biti nužno uz tijelo, kažu dizajneri i trgovci.

S pravom prilagodbom na većini žena peplum može izgledati laskavo. Peplum stilovi posljednji su put bili istaknuti 1980-ih, praćeni velikim ramenima. Haljine u stilu pepluma prvi su put postale popularne sredinom 19. stoljeća, s prslucima sakoa koji su se raširili na bokovima preko suknji s obručem.

U visoku modu ušli su krajem četrdesetih godina, usred Diorove “New Look” – siluete koja ističe oblik pješčanog sata.

Kao i sama riječ, i peplum vuče korijene iz Grčke. Peplos se u staroj Grčkoj odnosio na tuniku ili dugu odjeću, s preklopom od tkanine i remenom oko struka.

Peplum trend može biti zanimljiv odabir za niže žene. Peplum naglašava kako vam je uzak struk. Za one žene s oblinama, najbolje bi bilo da izbjegavajte sve što je grubo ili neravnomjerno, kratko ili izuzetno dugo. Ne želite da strši predaleko od tijela kako se ne bi obistinili strahovi od neugodnog pepluma.

Neovisno o tome, svi trebaju uživati u popularnim trendovima pa vam zato donosimo ovaj peplum top. Trenutačno oživljavanje pepluma može se pratiti putem ženske kolekcije River Islanda. Top ima polka dot uzorak, a sa svojom nježnom baby blue bojom, sigurno će vas očarati.

Unatoč svemu, nemojte se bojati peplum trenda – moda treba biti zabavna i u njoj trebamo svi uživati!

Svoj peplum River Island top možete checkirati ovdje!