FOTO by TikTok @MiaBanducci

Putovanja

Ritual bijesa – mjesto gdje žene izbacuju svoje frustracije

admin 03. srpnja 2024.

Žene plaćaju golem novac da vrište, razbijaju stvari i iskaljuju svoj bijes prema muževima

Na društvenim mrežama počeo se širiti video u kojem žene vrište, udaraju štapovima po zemlji i izbacuju sve frustracije prema ljudima koji su im nanijeli nepravdu. Zapravo, radi se o ceremoniji “Ritual bijesa” koju je pokrenula Mia Banducci, a koja je privukla pozornost diljem Amerike.

U nekim svojim istraživanjima stručnjaci su pisali o tome kako društvo često obeshrabruje žene da izraze svoj bijes, a ovaj ritual pomaže da ga se, na prirodan način, riješite.

Foto: TikTok @MiaBanducci

Ritual bijesa ili Banducci ritual Mia Banducci je prvotno prakticirala na sebi, zatim i na prijateljima, a na kraju je dovelo do toga da su se formirale i grupe od nekoliko ljudi.

Cijena tečaja od nekoliko dana koja uključuje niz aktivnosti kreće se od 2000 do 4000 dolara, dok jednodnevna karta košta 222 dolara.

Foto: TikTok @MiaBanducci

Proces rituala bijesa je prilično jednostavan – svaki sudionik pronalazi veliki štap te u svoj um “priziva” osobu koja ga je prevarila, povrijedila, koja je ignorirala vaše granice ili vas iskoristila.

Nakon nekoliko udisaja za zagrijavanje počinje vrištanje i ludnica. Ritual se održava u šumi kako bi sudionici mogli stvarati buku bez straha da će smetati ljudima u blizini.

Foto: TikTok @MiaBanducci

“Kada ljudi odrade ovaj ritual daju si dopuštenje da oslobode svoj bijes, a njihov kapacitet za dobro raspoloženje se povećava. Osjetit će više sreće i zadovoljstva i mogu se vratiti svojim kućama i obiteljima s više zahvalnosti” – izjavila je autorica tečaja Mia Banducci

Na kraju rituala većina sudionika bude prljava, prašnjava, dok neki zadobiju čak i modrice ili posjekotine.

To je mjesto gdje možete biti divlji i da vas pritom nitko ne gleda s predrasudama već vas prihvaća bez obzira koliko ljuti bili.