FOTO by Eva Topić, Randy Jacob, Tasha Dimitrovska

Moda

RISTA- hrvatska robna marka inspirirana iznošenim trenirkama i pidžamama iz 80-ih

PR 11. srpnja 2022.

Nova kolekcija sadrži lepršave tunike od pamučnog popelina klasičnog prugastog retro uzorka, 2u1 haljine-kimona i originalne ogrtače od premium frotira

Geometrijski uzorci, žive boje, metalik detalji, predimenzionirane majice i masivne unisex naušnice, obilježile su modu ikoničkih 80-ih, a sada su se utjelovile u RISTA, dizajnerskim komadima odjeće i modnim dodatcima.

Foto: Tasha Dimitrovska

RISTA je mlada, hrvatska robna marka primarno inspirirana prepoznatljivim sportskim-casual lookom 80-ih i nadrealnim konstrukcijama Memphis Milano dizajnerskog namještaja.

Foto: Tasha Dimitrovska

Svi odjevni komadi su unikati ili ručno šivani u malim serijama, pažljivo iskrojeni od najmekših materijala poput pamučnog jerseya i pique pletiva koje je obilježilo eru 80-ih. Time osigurava ugodnu, visokokvalitetnu odjeću za svakodnevno nošenje iz koje se nećete htjeti skinuti.

Foto: Tasha Dimitrovska

Od početaka pa sve do sada, RISTA ostaje vjerna klasičnom predimenzioniranom kroju, ali kolekcije obogaćuje novim materijalima prugastih uzoraka. Izbacuje i kolekciju modnih dodataka, kožne torbe s kolaž aplikacijama i naušnice inspirirane ilustracijama Patricka Nagela.

Foto: Tasha Dimitrovska

Većina kolekcija je nastala kako bi promovirala prirodnu žensku ljepotu i seksepil , Miami vice vibru i život na plaži 80-ih.

Kroz ljetnu ponudu nastavlja provlačiti fascinaciju karakterističnim beach- lifestyleom. U liniji za more se mogu pronaći predimenzionirane torbe, seamless kupaći kostimi od izdržljive talijanske, metalik i mat likre koji pružaju elegantno zatezanje figure čime se postiže slim-effect, a time postaju savršeni partner za sve istinske ljubitelje retro nostalgije.

Foto: Tasha Dimitrovska

U zadnjoj kolekciji za plažu pronalazimo lepršave tunike od pamučnog popelina klasičnog prugastog retro uzorka, 2u1 haljine-kimona i originalne ogrtače od premium frotira.

Foto: Tasha Dimitrovska

Ono specifično za RISTA robnu marku je pažljivo kombiniranje boja i materijala koji nemaju „etiketu“ , točnije determiniran naziv odjevnog predmeta koji kupca ograničava od daljnjeg kombiniranja. Tako da predimenzionirane majice mogu biti za žene i muškarce, a mogu se nositi i kao haljine, ali i sportska odjeća.

Prelistajte galeriju i pronađite svog favorita

Za još više ljetne inspiracije posjetite RISTA design društvene mreže Facebook i Instagram. Pratite nas jer uskoro vas i darujemo.

Autor Teksta: Dunja Pantić