FOTO by Pixabay

Zabava

Rijetki plavi Mjesec obasjat će nebo na ovogodišnju Noć vještica

Krešimir Šustić 18. rujna 2020.

Pojavit će se u svim vremenskim zonama, prvi put nakon 30 godina

Za vrijeme trajanja punog mjeseca, govori se da vlada posebna energija i da sve što poželimo možemo ostvariti, samo ako to iskreno i iz srca želimo.

Jednom mjesečno, priroda nas počasti ovom ljepotom koja je vidljiva visoko na nebu, no ove godine tako nešto će se desiti upravo na najstrašniju noć u godini, Noć vještica.

Posebno nas je dojmila činjenica da će tada doći do rijetke pojave poznate pod imenom “plavi mjesec”, koja nažalost ne znači da će mjesec doslovno biti plav.

Službene web stranice o astronomiji upozorile su ljude da ne slikaju slike koje su prerađene plavim filtrima jer iako privlače pažnju, nisu strogo točne, već lažne.

Unatoč tome što Mjesec te noći nije stvarno plav, naziv je dobio zbog kataklizmičke vulkanske erupcije koja se odigrala na jedan “plavi Mjesec”, kada je Mjesec “poplavio” zbog čestica vulkanske prašine u atmosferi.

Nadolazeći plavi mjesec izgledat će kao prekrasan prizor bilo gdje da se nalazite na planetu, a pogled iz Sjeverne i Južne Amerike, Indije, Europe i Azije bit će zapanjujuć.

Događa se sedam puta svakih 19 godina, posljednji put to se dogodilo 1944. godine, a sljedeći neće biti vidljiv u svijetu na Noć vještica do 2039.

Nema sumnje da će ovaj rijetki mjesec pomoći stvoriti malo sablasniji ambijent maskiranim ljudima diljem svijeta koji će slaviti najstrašniju noć u godini.