Astro

Ribe – kompletna analiza horoskopskog znaka!

Engineer 18. veljače 2022.

Ljubav je Ribama najvažnija u životu, veliki su romantičari, često skloni velikom emotivnom zanosu i iluzijama

Ribe ,dvanaesti, posljednji i najosjetljiviji znak zodijaka u sebi sadrži pomalo iskustva od svih znakova zodijaka. To im daje sposobnost da se identificiraju s ljudima iz svih sfera života i iz svih sredina. To je negativan, ženski znak, vodeni po prirodi i promjenljive kvalitete. Njihov moto je: ja vjerujem. Vladaju dvanaestom kućom horoskopa, kućom koja se odnosi na naše unutarnje strahove, dušu, snove, okultno, maštu, duboko zakopane tajne u čovjeku, tajne, tajne službe, tajne odaje, daleke zemlje, oceane, mora, zatvorene ustanove.

Znakom Riba u zodijaku se zatvara krug života sa smrću, uskrsnućem i novom inkarnacijom pa su stoga znak reinkarnacije i ponovnog rođenja. Pripadnike ovog znaka je lako prepoznati po specifičnim izražajnim očima pomalo vodnjikavog pogleda, mogu biti tamne boje ili neobične plave boje. Kosa im je najčešće kovrčava , a nos i usne su često asimetrični, usne pune i senzualne koja pozivaju na poljubac.

Tijelo ima oblik morske sirene, gore nježno i usko, dolje zaobljeno i široko. Kao i ostali vodeni znakovi zodijaka imaju naglašenu intuitivnost i mogućnost spoznavanja ljudske psihe, hipersenzibilne, nedosljedne, povodljive, prevrtljive, sklone porocima. Ribama vladaju Neptun koji je odgovoran za njihovu sklonost idealiziranju situacija, kao i sklonost raznim vrstama opijata dok drugi vladar Jupiter više ih upućuje u religiozno duhovne sfere i daleka putovanja koja često mogu biti samo u njihovoj mašti. Neptun, planet iluzije i misterije, daje im lukavost i romantičnost na svim poljima, pa zbog velike sklonosti romantici i mašti često znaju biti sjetni.

Često imaju sklonost vezivanju za krive osobe, jednostavno imaju krivu percepciju osobe, te vide ono što žele vidjeti. Osobe iz znaka Riba imaju otvoren um i razumijevanje, ali bez obzira na to su neshvaćeni , pa mogu dobar dio života provesti u čežnji za razumijevanje. Ribe su često veoma neodlučne, osjetljive na kritiku i na tuđe osjećaje.

Ribe i Neptun signifikatori su filmske industrije, režije glumaca, pa ne čudi da je noć Oscara upravo pod njihovom vladavinom.

Muškarac Riba traži ženu koja je uvijek u njegovoj blizini da ga tješi kada mu je teško. Ovaj muškarac može biti sve ono što želite ili baš sve ono što ne želite. Na prvi pogled može djelovati neodlučno, duhovan i ambiciozan iako se to ne bi reklo na prvi pogled. Muškarac Riba nema predrasuda, osjetljive i ranjive prirode, često sklon tajnim poslovima i tajnim vezama.Ponekad nenamjerno može odati neku tajnu jer inače su vrlo pouzdani. Vezani za vodu i za sve sportove vezane uz vodu i ronjenje, ali često su i planinari, alpinisti i speleolozi. Skloni su uzimanju tableta, alkohola i narkotika. Pomalo u svim muškarcima iz znaka Riba ima doza samosažaljenja. Njihov odnos prema djeci može biti jako zabavan.

Žena Riba je žena ljubavi i romantike stvorena za ljubav i uživanje u njoj. Vrlo je, senzibilna, požrtvovna za svoju djecu, nježna i dramatična, često netočna, žene Ribe su često i glumice i vrlo lukave u svojim vezama, pogotovo kada žele da zavedu nekog muškarca. Sklona je mistici i tajnama, voli putovanja, a ne voli da je se kritizira. Teško se suočava sa svakodnevnim obvezama i lako mijenja raspoloženja, najsretnija je kada sanja svoj život. Ovo je žena kojoj se ne bi trebale povjeriti financije, jer sa novcem se ne snalazi najbolje. Međutim njena ljupka ženstvenost prikriva sve mane i nedostatke ovog znaka. Dobro se snalazi u umjetnosti jer kroz nju najbolje izrazi svoju romantičnu i pomalo kompliciranu prirodu.

Dijete Riba kao bebe imaju nemiran san, žive naopačke, spavaju po danu, a bude se noću jer u njima živi Neptun. Dijete Riba prati svoja vlastita pravila, imat će svoje jedinstvene metode učenja, ovo su umjetničke duše i s godinama će postajati odgovorniji za ispunjavanje svojih obveza. Ovo su osjetljiva djeca i s njima se pažljivo postupa, jer strogost teško djeluje na njihovu psihičku stabilnost. Ovu djecu često optužuju za laži, ali za njega to jednostavnu nisu laži već njegovo viđenje stvari, događaja. Obožavaju priče o vilama i sirenama, mogu imati veliku inteligenciju i izuzetnu intuiciju, često su neshvaćene od okoline, ovo su višedimenzionalna djeca s velikom kreativnošću. Od sportova odgovaraju oni sportovi koji zahtijevaju brzinu refleksa. Kao malo dijete može biti vrlo prijemčivo na sve vrste virusa. Volite ga nježno i mudro jer on to zaslužuje.

Ljubav je Ribama najvažnija u životu, veliki su romantičari, često skloni velikom emotivnom zanosu i iluzijama. U ljubavi vole duboko i intenzivno sve su spremni napraviti za partnera, u odnosu su vrlo predani a od partnera očekuju maksimalnu podršku i romantiku. Pravi pripadnici ovog znaka često dožive „fatalne ljubavi “ ( kao Richard Barton i Elisabeth Taylor oboje pripadnici znaka Riba ).  Ribe su naprosto zaljubljene u ljubav i teško im je biti realan, tako s njima nikad ne znate na čemu ste. Neptun, planet iluzije i misterije, daje im lukavost i romantičnost na svim poljima, ali i konzumiranje alkohola, narkotika bježeći tako od realnosti „ grubog „ svijeta u kojem žive.

Zbog emotivnosti , suosjećajnosti, društvenosti i dobronamjernosti vrlo su omiljeni , imaju puno poznanika i iskrenih prijatelja kojima su vrlo odani. Ribe lako razumiju probleme drugih ljudi, i cijene svoje prijatelje a imati ih za prijatelje posebna je sreća i radost. Na ljestvici znakova koji pate od raznih strahova čelno mjesto pripada osobama ovog znaka, jer u Ribama su sadržani strahovi svih znakova zodijaka, a vrlo česti strahovi su od prirodnih katastrofa.

Zdravlje Riba : predispozicije za slabiji nervni sistem i lošu cirkulaciju, problemi sa limfom i venama, mišići, ligamenti, hipofiza, različite povrede nogu posebno stopala, prsti na nogama i kosti stopala prema peti, četvrti lumbalni pršljen. Osobama pripadnicima ovog znaka osobito je važno prakticiranje nekog oblika duhovnosti za ostvarenje mentalnog i emocionalnog zdravlja. Prija im voda koja ima ljekovita svojstva, masaža eteričnim uljima i ljekovitim blatom, prirodni čajevi, a za fizičku aktivnost najbolje im odgovara plivanje.

Moguća zanimanja Riba: najviše im odgovara posao koji im omogućava rad laganim tempom, bez krutih navika. Nalazimo ih među pomorcima, ribarima, dječji psiholog , anesteziolog , pedijatar, umjetnici, pjesnici, pisci, glumci, režiseri, dizajneri, farmaceuti iscjelitelji, astrolozi. Ribe mogu biti izuzetno uspješni kada dobiju priliku da se izraze , mnogi od njih se nalaze među vrhunskim poslovnim ljudima, a s druge strane najviše ih nalazimo kao rukovoditelje bolnica i zatvora.

Boje Riba: ljubičasta sa bijelom, tamno zelena sa svjetlo lila, sve nijanse plave boje

Kamen Riba: žad, koralj, hematit, lapis lazuri