FOTO by Vivre.hr

Dekor

Retro posude za zalijevanje koje će vas navesti na vrtlarenje

Mia Vodopija 02. srpnja 2021.

Ove posude su toliko lijepe da nikad nećete zaboraviti zaliti vaše cvijeće...

Ako ste ikad gledali neku od vrtlarskih serija, znat ćete da može biti nezgodno imati vlastiti vrt i brinuti se o njemu, ali također ćete znati da je vrtlarenje zabavno i korisno.

Što može biti ljepše od toga da jedete hranu koju ste sami uzgajali ili da uživate u večernjem obroku na terasi okruženi mirisom biljaka koje ste uzgajali?

U slučaju da se odlučite uzgajati hranu sami, dobro je upoznati svoj vrt. Provjerite je li okrenut prema jugu ili prema sjeveru? Znanje gdje sunce udara u zemlju će vam pomoći da odlučite što ćete gdje uzgajati.

65 kn

Također je bitno znati koji tip tla imate. Ispitivanje tla dodatno će vam pomoći da upoznate svoje tlo, a time i koje biljke možete uzgajati.

Planiranje vrta, dakle što ćete gdje zasaditi je odlična ideja. Tako možete smisliti što i gdje ih postaviti, umjesto da se zanosite u vrtnom centru i završite s hrpom biljaka koje zajedno ne izgledaju dobro i možda ne odgovaraju vašim uvjetima uzgoja.

95 kn

Pravilnom sadnjom biljaka osigurat ćete da dobro rastu i žive dugo. Svakako si uzmite vremena za korov i pripremu tla prije sadnje, a po potrebi dodajte gnojivo.

72 kn

Ako niste sigurni kako nešto posaditi, potražite upute na internetu umjesto da se nadate najboljem. Preduboko zasađena stabla nikada neće uspijevati, a korijenske kuglice koje se nalaze na površini tla brzo će se isušiti, što će dovesti do konačne smrti biljke.

Znati kada i kako zalijevati biljke čini veliku razliklu. Opće je poznato da je biljci potrebno zalijevati korijen, a ne lišće, jer korijenje upija vodu. Namakanje korijena svaki tjedan je bolje od svakodnevnog ‘malo’ zalijevanja.

288 kn

Upravo zato vam donosimo posude za zalijevanje! Ove retro posude će dati pravi vintage štih vašem vrtu.

209 kn

Sve ove posude za zalijevanje možete checkirati na stranici Vivre.

Uvjereni smo da će vaš vrt biti prekrasan i da biljčice neće biti žedne uz ove odlične vintage posude za zalijevanje!