FOTO by Instagram @pancho.ds / @claire_adelfin

Putovanja

Restoran u obliku broda romantično je mjesto koje želimo posjetiti na idućem spoju!

Daria Lovrić 25. travnja 2023.

Zalazak sunca, zvuci rijeke Mincio, čaša vina i društvo voljene osobe je sve što priželjkujemo!

Proljetni mjeseci rezervirani su za kraća putovanja. Porastom temperatura u ljetnom periodu smanjuje nam se produktivnost i jedino što želimo raditi je izležavati se na plaži u debelom hladu.

Iako većina nas najviše putuje u ljetnim mjesecima, proljeće je savršeno za kraća putovanja koja zahtijevaju obilazak znamenitosti i otkrivanje skrivenih dragulja na novoj lokaciji, što nije najbolji izbor ako je vani temperatura iznad trideset stupnjeva.

Osim klimatskih promjena, odlučite li se na odlazak na putovanje, istražite kolike vas gužve određenom periodu. Pronaći lokaciju za bijeg od gužve i uživanje s boljom polovicom nije pretjerano teško jer je svako mjesto posebno na svoj način. Međutim, pronašli smo biser u susjednoj državi koji se naprosto mora naći na vašoj wish listi.

Caffe Visconti – rustikalno mjesto u Borghettu

Ako ste u potrazi za magičnim iskustvom koje ćete pamtiti čitav život, onda je Borghetto savršen izbor za iduće vikend putovanje.

Jedno od najljepših sela u Italiji, izgrađeno je na obalama rijeke Mincio, u dolini okruženoj brdima. Borghetto je svakako najpoznatiji zaselak Valeggio sul Mincio iz raznih razloga – povijesnih, pejzažnih i monumentalnih – koji ovo mjesto čine toliko zanimljivim da se može pohvaliti svojim nedavnim uvrštavanjem u Klub najljepših sela u Italiji.

Ovo malo selo, rođeno u simbiozi s rijekom Mincio obilježeno je drevnim utvrdama koje datiraju iz srednjeg vijeka, svoj šarm duguje skladnom odnosu koji su povijest i priroda kroz stoljeća sačuvale gotovo netaknutim i danas predstavlja urbani “unikat” koji morate posjetiti barem jednom u životu.

Najstarije središte zaseoka i danas održava karakterističan izgled “srednjovjekovnog sela“, naglašen prisutnošću zvonika, kotača mlinova i tvrđave Ponte. Scenografska prisutnost mosta Visconteo i dvorca Scaliger zajedno s ugodnim prirodnim kontekstom i mjestima povijesne vrijednosti nedvojbeno čine Borghetto popularnim turističkim odredištem.

Ugodne dane možete provesti uz obalu rijeke Mincio, a upravo se na njoj nalazi romantični restoran i bar Caffe Visconti, koji je svoju popularnost stekao radi zavidne ponude i ukusnih delicija, vrhunske ponude vina i zanimljivog izgleda.

Smještena na samoj rijeci Mincio, terasa restorana izgleda poput broda i stvara poseban i romantičan ugođaj. Ovo mjesto idealno je za spoj s voljenom osobom te predah od cjelodnevnog turističkog obilaska.

Romantična i predivna Italija, savršena je lokacija za kratka putovanja radi svog položaja i možemo reći da su nam i najskrivenija i najljepša mjesta gotovo nadohvat ruke.